LG predstaví nové inteligentné a úsporné elektrospotrebiče

Tlačový servis  /  05. 09. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a inovátorom v spotrebnej elektronike, predstaví na výstave spotrebnej elektroniky IFA 2011 nové inteligentné elektrospotrebiče s nízkou spotrebou elektrickej energie.

 

LG na výstave IFA 2011 predstaví nové portfólio inteligentných spotrebičov. Prvýkrát tak Európania uvidia inteligentné chladničky, práčky, rúry alebo vysávače, ktoré úplne zmenia pohľad užívateľov na domáce spotrebiče.


"Produkty spoločnosti LG sú známe tým, že prinášajú unikátne technológie, ktoré nikto iný neponúka, ako je napríklad patentovaný motor Direct Drive u práčok, alebo lineárny kompresor u chladničiek. A portfólio týchto výnimočných spotrebičov sa ďalej rozšíri. Aké technologické lahôdky chystáme, to uvidia návštevníci výstavy IFA na vlastné oči," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


Inteligentné spotrebiče LG vsádzajú na štyri kľúčové prvky - lineárny kompresor u chladničiek, motor Direct Drive™ u práčok, Lightwave u konvektomatov a Kompressor™ u vysávačov. U mnohých spotrebičov sa objaví technológia Smart ThinQ™, ktorá obsahuje funkcie ako je Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt a Smart Grip. Kombinácia všetkých týchto technológií zaisťujú nevídaný komfort obsluhy a vysokú efektivitu produktov LG.


Nové inteligentná chladnička prichádzajú s funkciou Smart Manager. Na displeji chladničky sa zobrazuje umiestnenie konkrétnej potraviny v chladničke, dátum, kedy prechádza trvanlivosť, množstvo potravín, ale tiež napríklad nutričná hodnota jedla. "Majiteľ takejto chladničky tak môže priamo zo svojho smartfónuu v obchode zistiť, aké jedlo má v chladničke a čo treba dokúpiť. A že neviete čo si dať na večeru? Chladnička vám dá tip na dobrý recept zo všetkých ingrediencií, ktoré máte k dispozícii," dodal Martin Malý. Navyše vďaka on-line funkciám môže byť chladnička zábavným centrom v kuchyni - môže prehrávať internetové rádio, zobrazovať správy alebo sa pripojiť na sociálne siete. Chladnička predstavená na výstave IFA je prvá na svete, ktorá je vybavená systémom dverí pomenovaným Smart Eco Door. Malé dvierka sú určené pre potraviny, ktoré používate veľmi často, pomocou veľkých dverí potom máte prístup do celej chladničky. Ak použijete malé dvierka, vzduch v chladničke sa neohreje a zbytočne sa nespotrebováva energie na ochladenie ohriateho vzduchu v chladničke.


K videniu bude aj aplikácia Smart Diagnosis™, ktorá pomáha užívateľovi rýchlo vyriešiť problémy s ich elektrospotrebičom len za pomoci smartfónu. Zákazník už nikdy nebude musieť volať opravára - autodiagnostická funkcia elektrospotrebiča cez aplikáciu v smartfóne prezradí, kde sa nachádza problém. S tým súvisí aj funkcia Smart Access, ktorá umožní užívateľom ovládať spotrebiče prostredníctvom smartfónov. Na diaľku tak bude možné aktivovať napríklad robotický vysávač. Váš byt môže byť vysatý ešte skôr, než domov prídete s návštevou. Do spotrebičov bude možné sťahovať aktuálne verzie softvéru, takže práčka môže získať potrebný vylepšený prací cyklus. Zákazník tak získa nové funkcie i ku svojmu staršiemu spotrebiču.


Okrem inteligentných spotrebičov predstaví LG tiež extrémne úsporné spotrebiče. Návštevníci výstavy uvidia prvý mraziaci box s objemom 385 litrov, ktorý získal hodnotenie efektivity A + + +. Rovnako tak ako práčku s technológiou 6 Motion Direct Drive a TrueSteam™, do ktorej je možné vložiť až 12 kg bielizne. Táto práčka je o 20% efektívnejšia, ako práčky ohodnotené ako A + + +. Vysoko inteligentný vysávač s množstvom senzorov presne vie, kde je potrebné poriadne vysávať a kde je už miesto čisté, čo šetrí čas i energiu. Ocenený konvektomat s technológiou Ligtwave používa unikátnu funkciu Charcoal Lighting Heater™, ktorá varené jedlo nezbavuje vitamínov. Jedlo uvarené v tomto konvektomatu navyše výborne chutí a skvele vyzerá. LG Styler sa zase stará o vaše oblečenie. Je to vlastne skriňa budúcnosti, z ktorej vytiahnete svoje oblečenie vždy čisté, parou sterilizované a voňavé. Aj toto zariadenie bude k videniu na berlínskej výstave IFA 2011.

Neprehliadnite: