Prieskum: Svet miluje 3D monitory, hlavne tie od LG

Tlačový servis  /  05. 09. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a inovátorom v spotrebnej elektronike, vykonala v piatich krajinách po celom svete slepý test na 3D monitory. Výsledok je jednoznačný: Z 226 osôb dalo 77% prednosť monitoru s technológiou LG CINEMA 3D.

 

Stoja vôbec užívatelia o 3D monitory? Bude sa im páčiť 3D obraz? To zisťovala spoločnosť LG po celom svete. A výsledky prieskumu prekonali očakávania. Ľuďom sa monitory s technológiou LG CINEMA 3D naozaj páčia. Ponúkajú ostrý obraz bez blikania, pre sledovanie 3D stačí použiť len ľahké pasívne okuliare s polarizačnými sklami a zo sledovania 3D nebolí ani hlava, ani oči. Monitor samozrejme zobrazuje aj špičkový 2D obraz.

"Ukázalo sa, že ak je 3D kvalitné a komfortné, tak sa páči. Ľudia z celého sveta preferujú v 77% práve technológiu LG CINEMA 3D. Sme za to samozrejme radi, pretože sa stále viac potvrdzuje to, že ideme správnym smerom, formou pasívneho zobrazenia 3D," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


Slepý test, pri ktorom účastníci nevidia značku monitoru, takže nie sú ovplyvnení silou brandu, prebiehal na 3D monitore LG D2342P s technológiou LG CINEMA 3D a na konvenčnom 3D monitore DELL AW2310. Test prebiehal v USA (San Francisco), Taliansku (Miláno), Rusku (Moskva), Číne (Šanghaj) a Južnej Kórei (Soul). Ľudia sledovali 3D filmy (napr. Bolt alebo Avatar), hrali 3D hry (napr. Devil May Cry 4) a sledovali trailer na hru "Aion" od spoločnosti NCSoft. Prieskum realizovala agentúra TNS.


V americkom Silicon Valley si 3D monitory pochvaľovali najviac ľudia, ktorí nosia okuliare. Vďaka špeciálnemu klipu, ktorý sa pripne na bežné dioptrické okuliare, nie sú o 3D ochudobnení, vidia ho jasne, zreteľne a ostro. To iné technológie nevedia. Talianom sa najviac páčilo, že monitor nebliká a boli nadšení predovšetkým z 3D hier, ktoré naozaj vtiahnu do deja. Celkom 3/4 Talianov by zvolilo monitor značky LG.


Ďalšou destináciou bola Čína. To je krajina s neuveriteľne rýchlym rozmachom, ktorá rastie raketovou rýchlosťou. Ľudia veľmi rýchlo prijímajú nové technológie a požadujú pokrok. Aj to je jeden z dôvodov, prečo by 86% ľudí z testovanej vzorky siahlo po monitore LG. Ďalšou zastávkou bola Južná Kórea, priamo hlavné mesto Soul. Tu sídli spoločnosť LG, takže sila brandu je tu obzvlášť silná. Test bol ale slepý, takže účastníci netušili, na akú značku monitore sa pozerajú. A 84% Kórejcov by zvolilo práve monitor LG. Najviac boli Kórejci nadšení z funkcie, ktorá mení 2D obraz na 3D.


Posledným miestom, kde test prebiehal, bola Moskva. A výsledky sa príliš nelíšili od zvyšku sveta. 75% účastníkov testu preferovalo monitor LG.


Fakty z testu:

- Metóda testovania: Kombinácia dotazníka a rozhovoru

- Dĺžka testu: 120 minút (20 minút kvalitatívne testovanie + 20 minut test produktu + 80 minút kvantitatívny prieskum)

- Agentúra zaisťujúca test: TNS Research International

- Počet testovaných: 226 (44 - 48 z každej krajiny)

- Doba zberu dát: 24. februára - 1. apríla 2011

- Miesta testovania: USA (San Francisco), Taliansko (Miláno), Rusko (Moskva), Čína (Šanghaj), Južná Kórea (Soul)

- Cieľový skupina:

1) Široké spektrum spotrebiteľov, muži a ženy od 20 - 35 rokov, ktorí sledujú monitor aspoň jednu hodinu denne

2) Hráči počítačových hier, ktorí hrajú hry viac než 3 trikrát týždenne alebo 2 hodiny týždenne

3) Známi blogeri, skupina zaujímajúca sa o zábavné technológie

Neprehliadnite: