Spoločnosť Creative oznamuje uvedenie prevratnej karty Sound Blaster Recon3D – najlepšieho zvukového procesoru pre zariadenia PC, Mac, Xbox 360 a PS3

Tlačový servis  /  01. 09. 2011, 00:00

Nový zvukový a hlasový procesor Creative Quad-Core Sound Core3D podporuje zvukové technológie THX TruStudio Pro, CrystalVoice a Dolby Digital.

 

Spoločnosť Creative Technology Ltd dnes uviedla na trh kartu Sound Blaster® Recon3D, zvukové zariadenie USB, ktoré poskytuje bezprecedentný zážitok zo zvuku na všetkých platformách, realistický zvuk a čistotu hlasu pre zariadenia Xbox 360, PS3, PC a Mac.

 

Karta Sound Blaster Recon3D je kompaktná a veľká ako myš. Pomocou USB sa ľahko pripája na zariadenia Xbox 360, PS3, PC alebo Mac. Vďaka technológii THX TruStudio Pro™ dramaticky zlepšuje kvalitu prehrávania zvuku a zážitok z počúvania . Technológia THX TruStudio Pro je súpravou zvukových vylepšení, ktorá bola vyvinutá v spolupráci zvukových expertov spoločností Creative a THX. Karta Sound Blaster Recon3D ponúka aj technológiu Dolby Digital®, ktorá funguje prostredníctvom optického vstupu a poskytuje úplné priestorové dekódovanie 5.1. To spoločne s technológiou THX TruStudio Pro Surround poskytuje úžasnú presnosť a pozičné zvukové prehrávanie pre náhlavnú súpravu a skvelý virtuálny zážitok z počúvania filmu prostredníctvom slúchadiel. Na poli hlasovej komunikácie karta Sound Blaster Recon 3D navyše zlepšuje aj kvalitu hlasu vďaka spracovaniu CrystalVoice™, ktoré využíva inovatívne technológie špeciálne navrhnuté tak, aby prinášali čistý, presný a verný hlas pri hrách pre viacerých hráčov, online rozhovoroch a videokonferenciách.

 

Výnimočný výkon pri spracovaní zvuku a hlasu procesorom Sound Blaster Recon3D je možný vďaka integrovanému procesoru Sound Core3D z nedávno predstavenej rodiny Quartet DSP so štyrmi nezávislými procesorovými jadrami. Procesor Sound Core3D je navrhnutý tak, aby mal nízku spotrebu energie a vysoký výkon, a je prvým zvukovým a hlasovým procesorom od spoločnosti Creative, ktorý v jednom čipe spája štvorjadrový vysoko výkonný digitálny signálový procesor (DSP) a prevodníky DAC (digital-analog) a ADC (analog-digital) pre zvuk kvality HD.

 

„Kartu Sound Blaster Recon3D sme navrhli tak, aby ponúkla zvukové vylepšenia pre všetky platformy. Bez ohľadu na to, či sa jedná o konzolový herný systém alebo zariadenia Mac a PC, karta Sound Blaster Recon3D poskytuje najlepší dostupný zvukový zážitok a hlasovú komunikáciu,“ povedal o tomto produkte Ryan Schlieper, produktový a marketingový manažér pre oblast audio produktov v spoločnosti Creative Labs, Inc. „Dosiahli sme to vďaka našim minulým skúsenostiam s výrobou a predajom viac než 400 miliónov zvukových kariet. Toto ľahko ovládateľné riešenie využíva našu inžiniersku odbornosť v oblasti zvuku, Sound Core3D. Karta Sound Blaster Recon3D umožňuje všetkým hráčom vychutnať si dramaticky vylepšenú kvalitu zvuku bez ohľadu na platformu alebo obsah.“

 

Karta Sound Blaster Recon3D obsahuje špecializované ovládania pre okamžitý prístup k ovládaniam hlasitosti, funkcie Mic Boost a nastaveniam vylepšenia zvuku technológiou THX TruStudio Pro. Prináša tiež režim Scout Mode™, ktorý umožňuje používateľom presne identifikovať ciele v hrách FPS a počuť svojich nepriateľov skôr, než nepriatelia počujú ich. Je to ako v armáde vyslanie prieskumného tímu s cieľom počúvať a zistiť niečo o nepriateľoch.

 

Procesor Sound Blaster Recon3D obsahuje aj prvotriedny predzosilňovač slúchadiel/mikrofónu, aby dosiahol najlepší zvukový výkon pri akejkoľvek hernej náhlavnej súprave. Možnosti pripojenia zahŕňajú Micro USB, vstup stereo pre mikrofón, výstup pre slúchadlá/linku a vstup Aux alebo optický vstup s dekódovaním Dolby Digital pre priestorový zvuk v slúchadlách.

 

Karta Sound Blaster Recon3D funguje na zariadeniach Xbox 360, PS3, PC alebo Mac bez toho, aby musel používateľ inštalovať ovládače. Z tohto dôvodu to je ideálny produkt na prenosné používanie v rámci turnajov, počas LAN party alebo v dome kamaráta. Ako ďalšiu funkciu si používatelia môžu na zariadenie PC alebo Mac nainštalovať priložený softvér a nastaviť si svoj vlastný zvukový profil pomocou nastavení THX TruStudio Pro. Tieto nastavenia môžu byť následne uložené na procesore Sound Blaster Recon3D pre používanie na zariadeniach Xbox 360 alebo PS3. Priložený softvér tiež poskytuje ďalšie pokročilé zvukové nástroje a algoritmy (napríklad 10-pásmový grafický EQ, správu basov a konfiguráciu reproduktorov pre používanie na zariadeniach PC alebo Mac.

 

Technológia THX TruStudio Pro obsahuje:

 THX TruStudio Pro Crystalizer™: Táto technológia zlepšuje zvuk pri hrách, hudbe a filmoch tým, že obnovuje nízke a vysoké koncové frekvenčné krivky, ku strate ktorých došlo pri kompresii.

 THX TruStudio Pro Surround™: Táto technológia prináša pri hrách 360-stupňový priestorový zvuk, aby hráči mohli počuť zvuky jasne spredu, zozadu, zvrchu a zospodu.

 THX TruStudio Pro Smart Volume™: Táto technológia rieši problém náhlych zmien úrovní hlasitosti pri hrách, hudbe a filmoch. Vďaka inteligentnému využívaniu zosilňovania a zoslabovania dokáže zabezpečiť konzistentné úrovne hlasitosti.

 THX TruStudio Pro Dialog Plus™: Táto technológia zlepšuje hlasy pri hrách a filmoch s cieľom zaistiť zrozumiteľnejší dialóg a umožniť poslucháčovi počuť dialóg aj napriek inej zvukovej stope a okolitému hluku v prostredí.

 THX TruStudio Pro Bass™: Táto technológia vypĺňa chýbajúce nízkofrekvenčné tóny, ktoré prinášajú lepší zážitok.

 

Technológia CrystalVoice obsahuje:

  • Acoustic Echo Cancellation: Eliminuje ozveny a umožňuje jasne počuť druhú stranu tomu, kto rozpráva. V rámci hlasových komunikačných systémov sú ozveny častým problémom, ktorý narušuje rozhovory tým, že znemožňuje jasne počuť druhú stranu.

  • Noise Reduction: Umožňuje jasne počuť toho, kto rozpráva, aj napriek hluku v pozadí vďaka neustálemu monitorovaniu prostredia a eliminácii nežiaduceho hluku.

  • Smart Volume: Automaticky upravuje hlasitosť hlasu, aby bola zachovaná jej konzistentná úroveň. Účastníkovi rozhovoru to umožňuje pohodlne rozprávať normálnym hlasom bez ohľadu na to, či je blízko alebo ďaleko od mikrofónu.

  • FX™: Umožňuje zmenu hlasu pomocou rôznych efektov, ktoré môžu zlepšiť tón hlasu, vytvárať zaujímavé prízvuky alebo zmeniť hlas tak, že bude znieť ako hlas úplne inej osoby.

 

 

Sound Blaster Recon Omega

Kartu Sound Blaster Recon3D je možné rozšíriť pomocou voliteľnej bezdrôtovej karty TacticLink™, aby mohli hráči spárovať kartu Sound Blaster Recon3D s náhlavnou súpravou Sound Blaster Tactic3D Omega pre bezdrôtový prenos zvuku a komunikácie na všetkých platformách. Spoločnosť Creative uvedie neskôr v tomto roku na trh kartu Sound Blaster Recon3D v jednom balení s náhlavnou súpravou Sound Blaster Tactic3D Omega. To bude obsahovať aj bezdrôtovú kartu TacticLink a poskytne hrám na všetkých platformách bezdrôtový zvukový zážitok.

 

Všestranná karta Sound Blaster Recon3D okrem rôznych možností využitia pri hrách ponúka aj vysoko kvalitné prehrávanie zvuku pri počúvaní hudby alebo sledovaní filmov. Prenáša zvuk z filmov, napríklad z filmov prehrávaných v aplikácii Netflix na zariadeniach PS3 a Xbox 360, a vylepšuje zvukovú kvalitu a celkový zážitok.

 

Karta Sound Blaster Recon3D by mala byť dostupná v októbri u lokálnych predajcov a internetovom obchode creative.com/shop za €99,99. Viac informácií o karte Sound Blaster Recon3D nájdete na stránke soundblaster.com.

Neprehliadnite: