Samsung SLATE PC série 7 vám umožňuje definovať vlastný svet pre prácu s počítačom

Tlačový servis  /  05. 09. 2011, 00:00

Inteligentná kombinácia tabletu a stolného PC vo formáte „slate“ ponúka maximálnu mobilitu a výkon.

 

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie, predstavila počítač Samsung SLATE PC série 7. Táto novinka s operačným systémom Windows 7 je určená pre užívateľov, ktorí požadujú maximálnu produktivitu v kombinácii s mobilitou. Ponúka výkon stolného počítača spojený s praktickosťou tabletu, takže užívatelia môžu prostredníctvom užívateľsky prispôsobeného dotykového rozhrania pracovať s prístrojom podporujúcim multitasking.

 

Počítač Samsung SLATE PC série 7 sa môže pochváliť hrúbkou necelých 13 mm a hmotnosťou iba 0.86 kg, čo je zárukou skutočnej mobility. Srdcom prístroja je procesor Intel Core i5 a displej s uhlopriečkou 11,6" ponúka dostatočný výkon, aby vyhovel potrebám ktoréhokoľvek profesionálneho používateľa ako pri práci v kancelárii, tak i na cestách. Po vložení do dokovacej stanice, ktorá je vybavená klávesnicou a myšou s pripojením cez Bluetooth, funguje slate ako stolové PC. Dokovacia stanica sa stáva náhradou tradičného stolného počítača, ponúka potrebné rozhrania aj výpočtový výkon a užívateľom dokonca umožňuje pripojenie na väčší monitor, pri ktorom môžu ešte efektívnejšie pracovať na viacerých úlohách naraz.

 

Ak ho z dokovacej stanice vyberiete, môžete ho používať ako ultramobilné zariadenie. Prostredníctvom podpory rôznych spôsobov zadávania – od klávesnice zobrazovanej na dotykovej obrazovke až po digitálne pero – poskytuje Samsung SLAT PC série 7 záruku, že bude ideálnym riešením pre prezentácie a pre vytváranie a zaznamenávanie obsahu na cestách bez akýchkoľvek obmedzení.

 

Zábava a sociálne siete na cestách

Prostredníctvom vysoko kvalitnej technológie LCD panelov od spoločnosti Samsung je možné 11,6" LCD displej SuperBright s úspechom použiť pri prezentáciách. Hodnota jasu displeja dosahujúca 400 nitov zaručuje vynikajúcu kvalitu obrazu aj čitateľnosť textu a je o 100 % jasnejší ako bežné displeje prenosných počítačov.

 

Spoločnosť Samsung si je vedomá skutočnosti, že mnoho prístrojov používaných na prácu používatelia používajú aj na osobnú zábavu. Po skončení pracovného dňa sa môže Samsung SLAT PC série 7 jednoducho stať zdrojom zábavy, ktorá je vám pomocou technológie FastStart vždy okamžite k dispozícii. Dotykový spúšťací panel umožňuje jednoducho spúšťať celý rad aplikácií vrátane aplikácií Twitter, Facebook, prehrávanie filmov či prezeranie máp a predpovede počasia. Bezkonkurenčná kompatibilita s multimediálnymi súbormi a ďalším softvérom zahŕňajúce podporu všetkých video a audio formátov pre PC a podporu PC hier pre Windows je úplnou samozrejmosťou.

 

„Pre profesionálov, ktorí túžia po produktivite klasického stolného PC v spojení s prenosnosťou a praktickosťou tabletu, prichádza spoločnosť Samsung s prístrojom jedinečných rozmerov, ktorý revolučným spôsobom zmení štýl ich práce,“ uviedol Kyuho Uhm, senior viceprezident divízie IT spoločnosti Samsung Electronics. „Samsung SLATE PC série 7 posúva laptop o veľký krok smerom k totálnej mobilite, a prináša tak revolúciu do sveta prenosných počítačov.“

 

Užívateľsky prispôsobené Slate PC pre každú príležitosť

Samsung SLATE PC série 7 s operačným systémom Windows 7 poskytuje užívateľom širšiu škálu možností, pričom zároveň za všetkých okolností zaručuje optimálny výkon. Pokiaľ užívateľ potrebuje väčšiu mobilitu, je možné Samsung SLATE PC série 7 používať na cestách rovnako ako klasický tablet. Užívatelia tak môžu aj mimo kancelárie zdieľať dokumenty so zákazníkmi alebo používať prístroj na zapisovanie poznámok počas obchodnej schôdzky či prednášky. Pritom stále majú v rámci jedného zariadenia s ultraprenosnými a ultraflexibilnými rozmermi na dosah ruky produktivitu poskytovanú klasickým stolným počítačom. Výdrž batérie, ktorá dosahuje na jedno nabitie celých 7 hodín, je zárukou toho, že používatelia môžu zostať online a pracovať, nech už sú kdekoľvek.

 

Neobmedzená kompatibilita

Zárukou maximálneho pohodlia a produktivity je intuitívne užívateľské rozhranie, ktoré Samsung SLATE PC série 7 ponúka, a tiež celý rad rôznych metód zadávania vstupných informácií vrátane digitálneho pera, dotykovej obrazovky alebo voliteľnej bezdrôtovej klávesnice, ktorú možno pripojiť cez Bluetooth. Užívatelia môžu pri zapisovaní poznámok, vytváraní dokumentov a správ v programoch Microsoft Office 2010 alebo pri surfovaní po internete používať dotyky, písať perom či pomocou klávesnice. Vstavaný mikrofón a dva fotoaparáty s rozlíšením 2 Mpx (predný) a 3 Mpx (zadný) slúžia na vytváranie audiovizuálnych záznamov, ktoré je možné do prístroja uložiť a zdieľať ich prostredníctvom USB portu štandardnej veľkosti, alebo prostredníctvom pripojenia technológiou Wi-Fi, WiMAX či HSPA.

 

 

Technická špecifikácia

 

 

 

Konfigurácia systému

CPU*

Intel Huron River Core i5 2467M/ Core i3 / Pentium Dual Core

Operačný systém

Genuine Windows® 7 Home Premium (64-bit)

LCD displej

11,6” HD, jas 400 nitů,16:9, PLS (pozorovací uhol >=170°)

Grafika

Intel HD Graphics 3000

Pamäť

4 GB DDR3 1333 MHz

Disk

32 / 64 GB SSD

Webová kamera

Vpredu: 2,0 Mpx (720p pri 24 sn./s)

Vzadu: 3 Mpx (720p pri 24 sn./s, H.264)

WWAN

HSPA+ (802.11 bgn, A-GPS, S-GPS combo)

PAN

BT 3.0

Batéria

40 Wh (max. 7 hodín)

Rozmery

Hrúbka / hmotnosť

12,9 mm / 860 g

I/O

Vstupy

Kapacitný dotykový displej + digitálne pero / odolný proti otlačkom prstov, tvrdené sklo „Gorilla Glass“

Porty

1x USB 2.0 (typ A), m-HDMI, Audio (in/out), micro SD

Dokovacia stanica

Rozhranie: USB 2.0, Gigabit Ethernet, DC-in, HDMI

Klávesnica

Klávesnica Bluetooth (voliteľné príslušenstvo)

Senzory

TPM

Áno (voliteľné)

Senzor okolitého osvetlenia

Áno

Pozn.: Všetky údaje vychádzajúce zo špecifikácií z výroby. Dizajn a farba výrobku sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia a vzhľad výrobku sa môže líšiť od použitého vyobrazenia. Chyby vyhradené. Výdrž batérií na základe výsledkov v teste MobileMark. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti na konfigurácii. Dostupnosť záručného servisu a lehoty pre poskytnutie záručného servisu sa môžu v rôznych krajinách líšiť a môžu tiež podliehať registračným požiadavkám v krajine nákupu. Operačný systém zobrazuje v porovnaní so špecifikáciami menšiu veľkosť HDD v dôsledku rozdielneho výpočtu veľkosti diskovej kapacity a v dôsledku existencie oddielov pre obnovenie.

Neprehliadnite: