Medzi tabletom a smartphonom. Napíše Samsung GALAXY Note novú kapitolu v oblasti mobilných prístrojov?

Tlačový servis  /  02. 09. 2011, 00:00

Samsung GALAXY Note ponúka najväčší na trhu dostupný displej 5,3” Super AMOLED s rozlíšením HD, vynikajúcou portabilitou a pokročilým užívateľským rozhraním S Pen. To sú len niektoré vlastnosti úplne nového typu mobilného prístroja.

 

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie, predstavila na veľtrhu IFA 2011 nové mobilné zariadenie Samsung GALAXY Note. Tento prístroj je novou kategóriou mobilného telefónu, ktorý spoločnosť Samsung vyvinula na základe prianí a potrieb spotrebiteľov. Spája v sebe základné výhody, ktoré pri používaní na cestách ponúkajú najrôznejšie mobilné zariadenia, pričom si zachováva portabilitu inteligentného telefónu, a ponúka tak úplne nový užívateľský zážitok.

 

Samsung GALAXY Note je vybavený 5,3" displejom, čo je najväčšia dostupná veľkosť displeja na trhu. Stále je však zachovaná jeho portabilita, ako pri inteligentnom telefóne. Tento displej sa objavuje na trhu vôbec po prvýkrát a prostredníctvom technológie Super AMOLED, rozlíšenia HD a veľkosti 5,3" ponúka skutočne pohlcujúci užívateľský zážitok. Užívatelia môžu využiť výhody veľkého displeja na vytváranie aj prezeranie obsahu na cestách. Plne dotykový displej telefónu Samsung GALAXY Note dopĺňa pokročilá technológia elektronického pera S Pen, ktorá užívateľovi umožňuje s telefónom pracovať úplne novým spôsobom. Pomocou tejto technológie môžu zákazníci na cestách slobodne zachytávať a zaznamenávať svoje myšlienky.

 

„Samsung GALAXY Note je zariadenie, ktoré bolo stvorené na základe porozumenia potrieb užívateľov a na základe inovácií. Zamysleli sme sa nad základnými prvkami tvoriacimi mobilnú kultúru, zábavu a komunikáciu, aby sme z nich dokázali ponúknuť to najlepšie v rámci jedného elegantného zariadenia,“ uviedol JK Shin, prezident a riaditeľ divízie Mobile Communications spoločnosti Samsung a dodal: „Sloboda vlastného vyjadrenia, na akú sme zvyknutí pri používaní bežného papierového bloku, je v tomto prístroji sprevádzaná výhodami poskytovanými technológiami a službami inteligentných telefónov Samsung, takže používatelia môžu vytvárať obsah, upravovať ho i zdieľať s oveľa väčším štýlom než kedykoľvek predtým,“ dodal JK Shin.

 

Displej špičkovej kvality

Telefón Samsung GALAXY Note je vybavený 5,3" displejom Super AMOLED s HD rozlíšením, ktorý poskytuje jasný a živý obraz prekonávajúci kvalitu klasických HD displejov. Sýte čierne odtiene a jasné farby sú zárukou najvyššej kvality obrazu pri práci s videom, fotografiami, dokumentmi aj pri surfovaní po internete. Tento kvalitný displej ponúka tiež pozorovací uhol 180°, takže sa užívateľ môže o zobrazovaný obsah pohodlne podeliť s ostatnými. Tento displej, ktorý je s uhlopriečkou 5,3" najlepší vo svojej triede, je najväčším displejom, ktorý bol kedy u primárne mobilného zariadenia použitý. Telefón Samsung GALAXY Note sa pri hrúbke len 9,65 mm pohodlne zmestí aj do vrecka.

 

„Obrovský displej Super AMOLED s uhlopriečkou 5,3" a rozlíšením HD je najväčším, najkvalitnejším displejom aký ktorýkoľvek telefón na trhu ponúka; dotyková obrazovka v spojení s elektronickým perom S Pen ponúka úplnú kontrolu nad telefónom a jedinečnú presnosť jeho ovládania a spolu s bohatým množstvom funkcií, ktoré telefón ponúka, tak prináša v oblasti inteligentných telefónov nový užívateľský zážitok,“ povedal JK Shin.

 

Využitie celej plochy displeja

Vysoké rozlíšenie displeja zaručuje pohodlné prehliadanie powerpointových prezentácií, webových stránok, správ a čítanie elektronických kníh, pritom je potrebné prezeranú stránku len minimálne posúvať alebo zväčšovať. Displej Super AMOLED s HD rozlíšením je dostatočne veľký na to, aby umožnil praktické rozdelenie zobrazovanej plochy, na ktorú možno potom rozmiestniť väčšinu z najčastejšie používaných aplikácií telefónu a jednoducho medzi nimi prepínať.

 

Spoločnosť Samsung vybavila telefón Samsung GALAXY Note tiež programom S Planner, čo je inteligentný plánovací nástroj, ktorý naplno využíva veľký displej prístroja. Tento plánovací nástroj v sebe zahŕňa kalendár aj zoznam úloh. Práca s ním je tak intuitívna, že s jeho pomocou môžu užívatelia ľahko a komplexne organizovať svoj čas.

 

Zaznamenávajte svoje nápady a myšlienky bez obmedzení

Pokročilá podpora práce s elektronickým perom, ktorú Samsung GALAXY Note ponúka, poskytuje v spojení s plne dotykovým displejom skutočne nové možnosti zadávania informácií do prístroja. Digitálne pero S Pen, ktoré je súčasťou telefónu, je možné použiť na presné kreslenie alebo skicovanie, a bezprostredne tak s jeho pomocou zachytiť myšlienku či nápad ešte pred tým, než zase zmizne.

 

Samsung GALAXY Note je ďalej vybavený multimediálnou aplikáciou S Memo, ktorá umožňuje zachytiť všetok užívateľom vytváraný obsah bez ohľadu na jeho formu. Obrázky, hlasové nahrávky, text zadaný cez klávesnicu, rukou písané poznámky alebo náčrty – to všetko je možné zaznamenať prostredníctvom jednej aplikácie a uložiť vo forme „poznámky“, ktorú možno následne upravovať, dopĺňať a zdieľať podľa potreby. K dispozícii je tiež funkcia umožňujúca v jednom kroku zachytiť práve zobrazovaný obsah displeja, pričom vytvorený obrázok je možné pred jeho uložením alebo zdieľaním ešte s pomocou elektronického pera S Pen bez akýchkoľvek obmedzení a s vysokou presnosťou opatriť poznámkami a popiskami.

 

Funkcie elektronického pera S Pen sú tesne integrované do aplikácií telefónu Samsung GALAXY Note a umožňujú bohatšiu a interaktívnejšiu prácu s telefónom. Táto technológia užívateľom ponúka výhody väčšej presnosti aj kontroly nad upravovaným obsahom pri úpravách či personalizácii urobených videozáznamov alebo fotografií, a ďalej im tiež umožňuje kresliť vlastné obrázky, ktoré môžu opatriť poznámkami a odoslať ich prostredníctvom textovej správy, e-mailu alebo prostredníctvom komunikačnej služby ChatON spoločnosti Samsung.

 

Vynikajúca praktickosť, vysoký výkon

Dvojjadrový procesor pracujúci na frekvencii 1,4 GHz sa stará o neuveriteľne rýchle reakcie telefónu. Bezproblémový chod užívateľského prostredia je zárukou vysokej praktickosti. Bleskovú rýchlosť sieťového pripojenia zaručujú technológie HSPA+ a LTE, ktoré garantujú prakticky nulové oneskorenie pri surfovaní po internete. Užívatelia tak môžu v reálnom čase streamovať video alebo tráviť online čas so svojimi priateľmi na herných platformách.

 

Samsung rozširuje možnosti podnikového nasadenia telefónu Samsung GALAXY Note prostredníctvom svojho partnerstva so spoločnosťou Juniper Networks. Juniper's Junos Pulse SSL VPN poskytuje zabezpečený vzdialený prístup k podnikovým sieťam. VPN s SSL šifrovaním umožňuje veľkým podnikom a poskytovateľom služieb vyhovieť veľkému množstvu požiadaviek na autorizáciu a zabezpečený prístup a zaistiť pritom centralizovanú ochranu podnikových dát pri efektívnej obsluhe osobných zariadení používaných jednotlivými zamestnancami.

 

Spoločnosť Samsung chce ešte viac rozšíriť možnosti nových užívateľských zážitkov, a preto plánuje vydanie S Pen SDK. Tento balík určený vývojárom umožní vyvíjať nové aplikácie a služby, ktoré zásadne novým spôsobom využívajú možnosti elektronického pera.

Neprehliadnite: