Samsung predstavuje nových členov obľúbenej rodiny práčok s technológiou Eco Bubble

Tlačový servis  /  02. 09. 2011, 00:00

Práčky Eco Bubble ponúkajú vynikajúce výsledky dokonca aj pri praní v studenej vode, šetria energiu a sú šetrné k jemným tkaninám. Teraz môžu zákazníci využívať všetky jedinečné vlastnosti technológie Eco Bubble aj vo veľkoobjemovej práčke pre 12 kg, alebo v práčke pre 8 kg so zúženou hĺbkou.

 

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný výrobca a oceňovaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky a domácich spotrebičov, dnes oznámila, že uvádza na trh nové modely práčok Samsung s technológiou Eco Bubble. Rozširuje tak súčasný rad, ktorý s úspechom predstavil v roku 2010. Práčka Samsung Eco Bubble je prvá práčka na trhu s technológiou vytvárajúcou bubliny, čím zaručuje vynikajúcu účinnosť prania už od samotného začiatku pracieho cyklu, takže aj v studenej vode perie ako v teplej. Pracím prostriedkom nasýtené bubliny prenikajú hlbšie do tkaniny a rýchlejšie do nej vsakujú. Tým šetria energiu a bielizeň perfektne vyperú. Pretože sa prací prášok rozpúšťa rovnomernejšie, špeciálny generátor bublín v práčkach Samsung Eco Bubble zabraňuje aj zanechávaniu zvyškových mydlových škvŕn na oblečení.

 

Inšpirácia z tradície

Vývojári z divízie domácich spotrebičov Samsung sa inšpirovali spôsobom prania, ktorý bol využívaný v minulosti. Predchádzajúca generácia prala bielizeň v ruke a počas prania sa vytváralo veľké množstvo bohatej mydlovej peny, takže prací prostriedok prenikal hlbšie do tkaniny. Spoločnosť Samsung použila tento tradičný, ​​overený postup vo svojom bublinkovom pracom systéme, aby zjednodušila túto domácu prácu a urobila ju oveľa pohodlnejšou a bez zbytočného plytvania energie.

 

Účinný, úsporný a tichý prací systém

Ďalšou veľkou prednosťou technológie Eco Bubble je úspora energie. Jej dômyselnosť spočíva v tom, že práčky na to, aby dobre vyprali bielizeň, už nepotrebujú horúcu vodu. Pomocou mydlových bublín je možné vyprať bielizeň v studenej vode rovnako dobre ako vo vode s teplotou 40°C, ktorá je dnes využívaná mnohými ľuďmi, čím sa znižujú nároky na spotrebu energie, ktorá je potrebná na ohrev vody. V porovnaní s bežným praním bavlnenej bielizne pri 40°C možno ušetriť praním v studenej vode až 70 % energie (pranie v studenej vode Super Eco pri 15°C). Vďaka novému digitálnemu invertorovému motoru je možné ušetriť ešte viac energie a tiež využiť kvalitné technológie s desaťročnou zárukou na motor. Digitálny invertorový motor práčok Samsung Eco Bubble navyše znižuje hluk pri praní, takže je možné doma prať len s minimálnym rušením, alebo si dokonca počas prania aj zdriemnuť.

 

„Naším cieľom je vychádzať v ústrety jasne daným požiadavkám našich zákazníkov a ponúkať im výborne skonštruované digitálne spotrebiče, ktoré majú štýlový dizajn a využívajú praktické technológie, ktoré dokážu zmeniť život,“ uviedol Chang Wan Hong, výkonný viceprezident divízie Digitálnych domácich spotrebičov Samsung.

 

Výnimočná kapacita 12 kg, s ktorou ušetríte

Kapacita bubna veľkokapacitnej práčky Samsung Eco Bubble je 12 kg. Ide o najväčší objem dávky bielizne, ktorý je v Európe k dispozícii pri práčke bežnej veľkosti. Vďaka tejto práčke môžu väčšie rodiny prať menej často bez toho, aby sa im doma hromadila špinavá bielizeň a praním strávili príliš veľa času. Väčšia kapacita môže znamenať veľkú spotrebu energie. Avšak pomocou inteligentného senzora hmotnosti od spoločnosti Samsung môže práčka Samsung Eco Bubble dokonca energiu ušetriť. Tento senzor zistí, koľko bielizne sa práve nachádza v bubne a vypočíta, koľko vody a energie bude treba na jeho pranie. Nový farebný LCD displej na prednej strane navyše ukazuje, ktorý prací program spotrebuje najmenej energie, preto dochádza k optimálnemu využitiu energie. Prostredníctvom všetkých týchto pokročilých technológií využíva práčka Samsung Eco Bubble, a to aj napriek svojej veľkej kapacite, najlepšie energiu v rámci triedy A+++.

 

„Spotrebitelia si žiadajú predovšetkým veľký prací výkon – bielizeň treba vyprať bez škvŕn, alebo zápachu. Keď už je však o túto najdôležitejšiu vec postarané, nesmieme zabudnúť ani na ďalšie požiadavky, z ktorých si niektoré v predchádzajúcich pracích technológiách vynútili kompromis. Napríklad veľké domácnosti v snahe nehromadiť špinavú bielizeň neustále perú jednu dávku bielizne za druhou, pričom práčku napĺňajú tak, aby ušetrili čas, čo sa však negatívne podpisuje na jej výkone,“ uviedol Chang Wan Hong.

 

Moderné tkaniny stále ako nové

Všetky práčky s technológiou Samsung Eco Bubble chránia jemné tkaniny. Obľúbené moderné tkaniny sú niekedy tak jemné, že vyžadujú pranie v studenej vode a šetrné zaobchádzanie. Používatelia aj napriek tomu nechcú prať bielizeň v ruke a radšej využijú pohodlie prania v automatickej práčke, pričom však vyžadujú kvalitné výsledky. Pranie pri nízkej teplote, ktoré nie je na úkor efektívnosti a ktoré využíva jemnú penu počas fázy prania, je bezpochyby výhodou. Spoločnosť Samsung má dokonca dôkazy o tom, že táto pena a šetrné pranie merateľným spôsobom zlepšujú stav oblečenia vyrobeného z vodeodolných a do vonkajšieho prostredia určených látok, pretože zachovávajú ich povrch v dobrom stave, takže dlhšie odolávajú dažďu.

 

„Jemné tkaniny v minulosti vyžadovali pranie v ruke alebo rovnováhu medzi pracím výkonom a dlhou dobou prania, aby sa dosiahol požadovaný výsledok. S takýmto riešením sa dokážeme vyrovnať a z prania môžeme urobiť skvelý zážitok. To je podstatou najmodernejšej generácie práčok Samsung Eco Bubble – spĺňanie vyššie uvedených potrieb bez akýchkoľvek kompromisov,“ dodal Chang Wan Hong.

 

Vysokokapacitná 12kg práčka Eco Bubble a nová vysokokapacitná 8kg práčka s menšou hĺbkou sú už v súčasnosti v predaji.

Neprehliadnite: