Inovatívny 14Mpx snímač a technológia duálneho snímania fotoaparátu Samsung ST96 zabezpečí každému používateľovi brilantné fotografie

Tlačový servis  /  02. 09. 2011, 00:00

Fotoaparát ponúka aj elegantný dizajn a okrem kvalitných snímok s ním urobíte aj veľmi kvalitné videonahrávky

 

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd. dnes oznámila, že uvádza na trh elegantný, tenký a štýlový kompaktný fotoaparát Samsung ST96, ktorý kombinuje vysoký výkon so zábavnými funkciami, takže každý užívateľ môže vytvárať kreatívne zábery plné farieb a to dokonca aj za zlých svetelných podmienok. Fotoaparát ST96 nadväzuje na úspech existujúcich modelov spoločnosti Samsung rad ST a jeho snímač BSI (Back Side Illuminated) CMOS s rozlíšením 14 Mpx s funkciou duálneho snímania pomáha fotografom všetkých úrovní zachytávať nádherné zábery, ktoré si budú ceniť a budú sa o ne môcť podeliť s ostatnými. V dokonalej kvalite sa budú zobrazovať na 2,7 TFT LCD obrazovke fotoaparátu.

 

Elegantný a štýlový dizajn modelu ST96 sa vyznačuje oblými tvarmi. Výborne vyhovuje užívateľom, ktorým záleží na štýle. Zároveň umožňuje príjemnú manipuláciu pri držaní prístroja a samotnom fotení. Nenechajme sa však oklamať zjavom; tento fotoaparát je nabitý špičkovými funkciami, vďaka ktorým dosahuje výnimočné výsledky a vysoký výkon.

 

Bez ohľadu na to, či sú užívatelia modelu ST96 v miestnosti alebo na večernej akcii, môžu vďaka výkonnému snímaču zachytiť jasné zábery plné života, a to dokonca aj bez použitia blesku. Snímač CMOS výrazne znižuje šum obrazu a zvyšuje tak pravdepodobnosť, že stlačením jediného tlačidla vytvoríte krásne fotografie a videonahrávky aj pri zlom osvetlení.

 

Fotoaparát ST96 tiež vďaka svojej inovatívnej funkcii duálneho snímania užívateľom zaistí, že budú môcť získať z oboch spôsobov záznamu to najlepšie. Môžu naraz zhotovovať 10Mpx snímky a nahrávať videozáznam. V priebehu každej videonahrávky majú možnosť urobiť až šesť fotografií, takže im nikdy neutečie príležitosť zachytiť jedinečnú snímku. Tento model sa môže pochváliť objektívom s ohniskovou vzdialenosťou 26 mm a 5-násobným optickým zoomom spolu s funkciami snímania Live, 3D a Action Panorama. Umožňuje vo všetkej kráse zachytiť akékoľvek nové prostredie alebo nezabudnuteľnú párty. A keď budú potrebné rýchle reakcie, vysokorýchlostné snímanie ôsmich fotografií pri rýchlosti tri, päť alebo desať snímok za sekundu, ponúka neuveriteľnú kvalitu v reálnom čase. Vďaka tomu užívatelia môžu zachytiť prchavé okamihy ako na videonahrávke, tak na statických záberoch. Takto je teraz možné zachytiť pohybujúce sa objekty, ako je napríklad švih profesionálneho hráča golfu a vychutnať si ho v spomalenom zázname.

 

Fotoaparát ST96 ponúka nahrávanie vo Full HD rozlíšení s neuveriteľnou hĺbkou farieb. Videonahrávky si pri prehrávaní na televízii alebo monitore s vysokým rozlíšením zachovávajú svoju výnimočnú kvalitu, takže sa používatelia môžu podeliť o videozáznamy so svojimi priateľmi aj členmi rodiny v rovnako vysokej kvalite do najmenších detailov.

 

S modelom ST96 spoločnosť Samsung dokazuje, že kreativita a zábava môžu ísť ruka v ruke. Funkcia Creative Movie Maker stavia užívateľa do pozície režiséra a napomáha mu rozprávať príbehy dynamickejším a tvorivejším spôsobom. Namiesto sťahovania snímok do počítača je možné pomocou štyroch jednoduchých krokov vytvoriť jedinečnú prezentáciu doplnenú o efekty a hudbu. Rozprávať vlastný príbeh s fotoaparátom ST96 nestojí takmer žiadne úsilie.

 

Vdýchnite svojim záberom život

 

Model ST96 vďaka svojej funkcii Action Panorama pomáha do snímok vniesť dynamiku. Či už ide o fotografie vertikálne alebo horizontálne, 2D alebo 3D, dych vyrážajúce scenérie alebo nezabudnuteľný okamih z dovolenky s priateľmi, široká škála možností je zárukou splnenia všetkých vašich fotografických potrieb. Funkcia Action Panorama napríklad sleduje pohyb fotografovanej osoby alebo objektu oproti statickému pozadiu a umožňuje na jednej fotografii zachytiť jej pohyb. Funkcia Live Panorama umožňuje jednoducho zhotovovať fotografie veľkých skupín ľudí tak, že užívateľ drží stlačenú spúšť fotoaparátu a záberom prejde celú fotografovanú scénu. Urobenú fotografiu si pritom môže bezprostredne skontrolovať na LCD displeji prístroja. Funkcia 3D Panorama umožňuje fotografiám vdýchnuť ešte viac života. Pri jej použití je možné s jedným objektívom i obrazovým snímačom zaobstarať 3D fotografie a následne ich zdieľať s priateľmi a rodinou na 3D TV, takže ostatní môžu skutočne okúsiť okamihy, ktoré ste prežili.

 

Fotografovanie ako zábava

 

Fotoaparát ST96 a jeho revolučná funkcia Smart Filter 3.0 vám umožní upravovať zhotovené fotografie a nechať voľný priechod vašej kreativite. Vďaka celému radu efektov a farebných filtrov užívatelia môžu vytvárať zábery, ktoré v sebe majú niečo navyše a zaujmú skutočnú originalitou. Fotoaparát ponúka tieto nové špeciálne efekty: efekt Cartoonize dodá vašim portrétom komický nádych, efekty Oil Paint a Water color im dodajú umelecký vzhľad a efekt Cross Filter poskytne vašim fotografiám iskru a naozaj ich rozžiari. Pri vytváraní videonahrávok vo Full HD rozlíšení môžete využiť efekt Color Palette, ktorý vám umožní maximálne uplatniť vašej kreativitu a rozžiariť nahrávku živými farbami.

 

Tým ale možnosti zábavy zďaleka nekončia - k dispozícii je aj funkcia Magic Frame, ktorá ponúka vynikajúci spôsob ako vyjadriť vašu osobnosť i momentálnu náladu. Užívatelia môžu zhotovené fotografie vkladať do celého radu zábavných rámikov, pričom si jednoducho zvolia fotografovaný objekt, nastavia ho, aby bol orámovaný rámčekom zobrazeným na displeji prístroja a stlačia spúšť. Nasnímaná fotografia sa ako kúzlom objaví vo zvolenom rámčeku, pričom k dispozícii sú rámčeky s témami maľba na stene, starý film, vlny, spln, stará gramoplatňa, časopis, prázdniny, klasická televízia a iné.

 

Vždy ostrý obraz

 

S pomocou technológie duálnej stabilizácie obrazu, ktorú Samsung ST96 ponúka, nebolo zachytávanie nerozmazaných fotografií nikdy jednoduchšie. Táto inovatívna funkcia umožňuje ľahko vytvárať profesionálne fotografie. Zabraňuje rozmazaniu obrazu, ktoré je spôsobené trasením ruky, takže každý dokáže zaobstarať jasné a nerozmazané zábery, dokonca i za nepriaznivých svetelných podmienok.

 

Kvalita na dosah ruky

 

Fotografie zhotovené prístrojom ST96 v režime HDR (High Dynamic Range) sa vyznačujú bohatosťou farieb a sprístupňujú široké farebné spektrum, ktoré je zárukou žiarivých výsledkov. Režim Smart Auto 2.0 s inteligentným bleskom automaticky vyberie najvhodnejší zo 16 fotografických a 4 video režimov a pomôže tak dosiahnuť vynikajúce výsledky. ST96 sa postará o situácie, kedy na nastavovanie fotoaparátu príliš času nezostáva a zachytí každý okamih z vašich ciest.

 

Technické špecifikácie:

 

 

 

ST96

Obrazový snímač

Typ

vysokorýchlostný CMOS

Rozlíšenie

približne 14,6 Mpx

Optický zoom

5x

Stabilizácia obrazu

Duálna stabilizácia obrazu (optická + digitálna) 

Displej

TFT LCD, 2,7", QVGA 230 tis. pixelov

Režimy

Smart Auto, 2. Program, 3. Scénický režim, 4. Duálna stabilizácia obrazu, 5. 3D foto, 6. Panorama (3D/Live/Action), 7. Videozáznam

Videozáznam

Funkcia

5x optický zoom (maximálna dĺžka záznamu: 20 min)
(Možnosti hlasového záznamu: funkcia Sound Alive (zap./vyp.) / bez hlasového záznamu)

Smart Movie

Krajina, nebeská modrá, prirodzená zeleň, západ slnka

Editácia
(prehrávanie)

Creative Movie Maker, pozastavenie v priebehu nahrávania a prehrávania, uložené fotografie z videa a strih

Rozhranie

Digitálny výstup

USB 2.0

Video výstup

1920X1080

Fyzické parametre

Rozmery (Š×V×H)

90 x 55 x 18,7 mm

Špeciálne funkcie

- 14Mpx BSI CMOS

- 26mm 5x zoom

- 2,7” TFT LCD (QVGA)

- videozáznam v HD rozlíšení(1080) pri 30 záberoch./s / formát H.264 + HDMI 1.4 (typ D)

- Duálna stabilizácia obrazu

- Duálny záznam (1080p + 10Mpx foto)

- Efekty Creative Movie Maker

- 3D/Live/Action panorama, 3D foto

- Sound Alive

- HDR

- FD+FR+FT (sledovanie tváre)

- Smart Auto 2.0 s inteligentným bleskom

- Smart Filter 3.0, Magic Frame

- Vstavaný software pre PC (intelli studio)

 

* Všetky funkcie, vlastnosti, špecifikácie a ďalšie informácie, ktoré sú v tomto dokumente uvedené a týkajú sa výrobkov, okrem iného vrátane informácií o výhodách, dizajne, cene, súčiastkach, výkonu, dostupnosti a funkcií výrobku, sú nezáväzné a môžu sa bez predchádzajúceho upozornenia zmeniť.

Neprehliadnite: