Samsung ponúka prostredníctvom aplikácií inteligentnejší prístup k obsahu v TV

Tlačový servis  /  02. 09. 2011, 00:00

Najnovšími prírastkami v kategórií aplikácií pre inteligentné televízory Samsung sú CNBC, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV a Body in Balance. Na Slovensku môžu zákazníci využívať lokálne aplikácie Topfun a TV Óčko.

 

 

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics Co., Ltd. dnes na veľtrhu IFA 2011 v Berlíne predstavila štyri nové aplikácie pre inteligentné televízory, ktoré ešte viac posilňujú jej postavenie popredného propagátora prenosu streamovaného obsahu priamo do televízorov. Doplnením ponuky o CNBC, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV a Body in Balance Samsung výrazne rozširuje svoje partnerstvo s poprednými poskytovateľmi obsahu a ponúka tie najzaujímavejšie služby na vyžiadanie, aké sú v rámci Európy k dispozícii. Aj na Slovensku Samsung rozšíril svoju ponuku aplikácií a zákazníci tak majú k dispozícii lokálne aplikácie – online videopožičovňu Topfun a TV Óčko.

 

Odhodlanie spoločnosti Samsung poskytovať intuitívne a dostupné riešenia pre dnešné neustále sa meniace mediálne prostredie je ešte posilnené uvedením týchto piatich aplikácií, ktoré je možné jedinečným spôsobom upraviť tak, aby vyhovovali vyvíjajúcemu sa dopytu zo strany používateľov. CNBC, Berliner Philharmoniker, HealthClubTV a Body in Balance budú k dispozícii v niekoľkých jazykoch a rozšíria rad viac ako 900 špeciálne vyvinutých aplikácií pre inteligentné televízory, medzi ktoré už patrí napríklad BBC iPlayer, Cartoon Network, TF1 a Maxdome.

 

„Teší nás, že môžeme oznámiť zavedenie týchto nových služieb pre naše inteligentné televízory. Všetky sú k dispozícii od dnešného dňa. Každá služba bude ponúkať niečo unikátne a výrazne rozšíri rozsah toho, čo v spoločnosti Samsung považujeme za budúcnosť televízie – jedinečným spôsobom personalizovaný obsah poskytovaný na vyžiadanie,“ vyhlásil Daniel Saunders, riaditeľ divízie Content Services spoločnosti Samsung Electronics Europe.

 

Obľúbený film či najnovší hudobný klip z pohodlia domácnosti

On-line videopožičovňa Topfun zahŕňa viac ako 800 slovenských, českých i zahraničných filmov všetkých žánrových kategórií. Vďaka stlačeniu jediného tlačidla na diaľkovom ovládači si môžete z domu komfortne vybrať film podľa vášho želania. Najnovšia verzia aplikácie navyše zahŕňa aj ponuku 3D filmov, ktorá sa postupne bude rozširovať aj o produkciu hollywoodskych štúdií. Majitelia Samsung TV, Blu-ray prehrávačov a domácich kín modelového radu roku 2011 (obsahujú v modelovom označení písmeno D) zakúpených od 1. júla 2011 určite ocenia, že získajú v rámci prebiehajúcej promoakcie možnosť stiahnuť si zdarma 24 ľubovoľných filmov v celkovej hodnote 48 €. Rovnako tak môžu diváci sledovať najnovšie hudobné klipy TV Óčko, ktoré majú s televízormi Samsung neustále doslova na dosah ruky.

 

Okamžitý prístup k spravodajstvu zo sveta obchodu

Vďaka aplikácii CNBC Real-Time TV budú mať diváci v reálnom čase prístup k obsahu televízneho kanálu CNBC Europe a jeho online platformám. Medzi kľúčové funkcie patrí možnosť prístupu k spravodajským príspevkom CNBC Europe a grafickému znázorneniu najnovších údajov z trhov a tiež možnosť zostaviť si zoznam až tridsiatich akciových titulov, komodít a mien, a to podľa relevantných, jednoznačne definovaných užívateľských parametrov.

 

Inteligentný televízor Samsung sa premení na súkromnú koncertnú sálu

Vďaka novej aplikácii Berliner Philharmoniker majú majitelia inteligentných televízorov Samsung po celom svete prístup do rozsiahlej ponuky digitálnej koncertnej sály svetovo preslávenej Berlínskej filharmónie a v pohodlí svojej obývačky si môžu vychutnať úchvatné tóny klasickej hudby. Na televíznej obrazovke môžu diváci vidieť viac ako 100 živých koncertných nahrávok, množstvo rozhovorov s umelcami a ročne približne 35 priamych prenosov z Berlínskej filharmónie. Táto aplikácia bola vyvinutá špeciálne pre inteligentné televízory Samsung a využíva plný potenciál generácie inteligentných televízorov. Všetok obsah je k dispozícii v HD rozlíšení s dokonale ostrým obrazom a krištáľovo jasným zvukom.

 

Zariaďte si zdravší život

Každý užívateľ aplikácie HealthclubTV, či už je to začiatočník alebo skúsený profesionál, si môže upraviť svoj cvičebný plán podľa individuálnych potrieb a maximalizovať tak svoj potenciál. Nájde tu dokonca aj cvičenie pre tehotné ženy, deti a rehabilitujúce osoby. Cvičenie navyše dopĺňajú informácie o správnej výžive. Používatelia si budú môcť individuálne upraviť mnoho foriem cvičenia, napríklad aerobik, kruhový tréning, tanec a bojové umenie.

 

Dostaňte sa do kondície svojím tempom

Popredný európsky televízny kanál o wellness Body in Balance prináša na obrazovky inteligentných televízorov Samsung svoje odborné znalosti v podobe dokonalo zostavenej služby poskytujúcej video na vyžiadanie. Aplikácia pre inteligentné televízory Body in Balance sa pýši katalógom s viac ako 1000 hodinami inšpiratívneho obsahu a priamo v obývačke vám prehrá videoprogramy zaoberajúce sa jogou, pilates, wellness, tancom či fitness od niektorého z popredných svetových inštruktorov jogy a fitness, akými sú napríklad Barbara Becker, Maya Fiennes či Trudie Styler.

 

Inteligentné televízory Samsung sú vybavené rozhraním Smart Hub, ktoré umožňuje priamo v televízore prehrávať obsah zo špeciálne navrhnutých aplikácií, z internetu a ďalších pripojených zariadení.

„Je viac než jasné, že konvergencia spotrebnej elektroniky s internetom je neprehliadnuteľný trend, ktorý sa dostáva do našich obývačiek a mení spôsob využívania nášho televízora z pasívneho, konzumentského štýlu na aktívny a dáva nám slobodu zostaviť si program presne podľa našich predstáv a prianí. A práve aktívny spôsob voľby obsahu je našou poprednou devízou a pridanou hodnotou, ktorú v Samsungu budeme stále aktívnejšie presadzovať a poskytovať zákazníkovi v čoraz väčšom meradle,“ vyjadruje sa ku konceptu Samsung Smart TV Ondřej Lukáč, Marketing manager divízie Audio Video. Inteligentný televízor tiež funguje ako centrum zábavy pre celú domácnosť, pretože sa dokáže bezdrôtovo pripojiť k iným zariadeniam, ako sú inteligentné telefóny, notebooky alebo tablety, a používatelia si tak môžu na veľkej obrazovke prezerať fotografie alebo prehrávať hudbu. Tieto nové aplikácie pre inteligentné televízory dopĺňajú kvalitu prevedenia vlastných televízorov, a ponúkajú tak jedinečný zážitok.

 

 

Neprehliadnite: