Nová verzia Oracle VM 3.0 vylepšuje virtualizáciu serverov

Tlačový servis  /  31. 08. 2011, 00:00

Spoločnosť Oracle predstavila svojim zákazníkom, partnerom aj odborníkom Oracle VM 3.0, najnovšiu verziu svojho riešenia na správu a virtualizáciu serverov. Riešenie Oracle VM 3.0 je vhodné na rozloženie záťaže v dátových centrách. Ponúka nové funkcie pre správu na základe politík (zásad), umožňuje pokročilú správu úložných zariadení cez rozhranie Oracle VM Storage Connect a centralizovanú správu konfigurácie siete. Novú verziu je možné jednoducho používať, vylepšená bola taktiež podpora pre formát OVF (Open Virtualization Format).

 

Oracle VM 3.0 umožňuje správcom zrýchliť a automatizovať sprevádzkovanie nových virtuálnych strojov (provisioning). Výrazné zníženie času aj réžie v celom (end-to-end) procese poskytovania virtuálnych strojov zjednodušuje IT procesy a pomáha organizáciám znížiť náklady.

Riešenie dovoľuje zákazníkom nasadzovať podnikový softvér rýchlo, štandardizovaným spôsobom a bez chýb. Pre aplikácie, middleware a databázy spoločnosti Oracle je k dispozícii viac než 90 predpripravených šablón (Oracle VM Templates). Predkonfigurované balíky virtuálnych strojov môžu obsahovať aj celé viacvrstvové aplikácie a súvisiace politiky pre správu.

 

Oracle VM 3.0 je štyrikrát škálovateľnejší než posledná ponuka spoločnosti VMware. Podporuje až 128 virtuálnych procesorov na virtuálnom stroji, oproti konkurencii navyše za zlomok nákladov. Na serveroch Oracle Sun Fire X4800 M2 je možné podporovať až 160 fyzických procesorov a 2 TB pamäte. V porovnaní s VMware vSphere5 na Red Hat Enterprise Linux je riešenie Oracle VM 3.0 prevádzkované na Oracle Linuxe v prepočte na virtuálne stroje štyrikrát lacnejšie.

 

Riešenie Oracle VM je možné zdarma prevziať, jeho použitie je spojené s nulovými nákladmi na licenciu. Cenovo dostupná podpora s kvalitou zodpovedajúcou požiadavkám podnikových zákazníkov je k dispozícii na báze jednoduchého modelu predplatného (vztiahnuté na počet serverov).

 

Zlepšenie efektivity dátového centra

Zvýšená škálovateľnosť, podpora najmodernejšieho hardvéru a operačných systémov (vrátane Oracle Linux, Oracle Solaris a Microsoft Windows) a nulové náklady na licenciu umožňujú zákazníkom nasadiť Oracle VM 3.0 ako východiskové riešenie pre virtualizáciu serverov v rámci celého dátového centra, kde sú prevádzkované produkty viacerých rôznych dodávateľov.

Riešenie Oracle VM 3.0 je optimalizované pre použitie spolu s hardvérom a softvérom spoločnosti Oracle. V tejto kombinácii ponúka zvýšenie výkonu, rýchlejšie nasadzovanie aplikácií a vylepšené možnosti správy ďalšieho softvéru Oracle.

Oracle VM Manager 3.0 využíva rozhranie Oracle Application Development Framework (ADF) a Oracle WebLogic Server 11g. Výsledkom je zjednodušenie správy, ktorú je možné vykonávať z rozhrania webového prehľadávača a nevyžaduje žiadny špeciálny softvér na strane klienta.

 

„Zákazníci už teraz požadujú od virtualizácie viac než len tradičnú konsolidáciu serverov,“ uvádza Wim Coekaerts, senior viceprezident divízie Linux and Virtualization v spoločnosti Oracle. „Virtualizácia by mala pomáhať nasadzovať, spravovať a optimalizovať celé prostredie aplikácií, nie iba samotný server. Oracle VM 3.0 vychádza práve z tohto prístupu zameraného na aplikácie.“

 

„Firmy budú nútené so svojimi vnútornými zdrojmi IT stále viac zaobchádzať ako externí poskytovatelia služieb, čo im umožní rýchle nasadzovanie kritických aplikácií aj ich efektívnu správu,“ hovorí Al Gillen, viceprezident divízie System Software v spoločnosti IDC. „Riešenie pre virtualizáciu zamerané na aplikácie, ako je Oracle VM 3.0, umožní organizáciám transformovať prevádzku svojich dátových centier a zefektívniť tak svoje podnikanie.“

Neprehliadnite: