Samsung posilňuje mobilnú platformu Bada uvedením operačného systému Bada 2.0

Tlačový servis  /  31. 08. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti mobilných technológií Samsung Electronics Co. Ltd. predstavila operačný systém Bada 2.0. Ide o vylepšenú verziu pôvodného operačného systému Bada, ktorý bol vyvinutý pre mobilné telefóny spoločnosti Samsung. Verzia Bada 2.0 má ešte viac podporiť distribúciu inteligentných telefónov, ktorých predaj teraz zažíva značný celosvetový úspech.

 

Verzia Bada 2.0 obsahuje celý rad vylepšení a poskytuje nové možnosti využívania telefónu. Vychádza z doterajších inovácií spoločnosti Samsung a ponúka široké spektrum funkcií ako sú plnohodnotný multitasking, Wi-Fi Direct, bezdrôtová komunikácia na krátku vzdialenosť (NFC) a rozpoznávanie hlasu. Vďaka tomu môžu používatelia inteligentných telefónov využívať také pokročilé služby, ako sú napríklad mobilné platby, dobíjanie cestovných kupónov na MHD či zdieľanie súborov bez pripojenia k internetu.

 

„Bada 2.0 v sebe snúbi všetky kľúčové mobilné inovácie spoločnosti Samsung, vďaka ktorým má našliapnuté k tomu, aby sa stala poprednou mobilnou platformou,“ uviedol Jan Vaníček, Content Manager spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

 

S rastúcim záujmom používateľov o internetové služby v mobilnom telefóne rastie tiež záujem spoločnosti Samsung vyjsť týmto potrebám v ústrety. Preto Bada 2.0 podporuje štandard HTML5 a technológii Flash, čím možnosti využívania internetu značne rozširuje.

 

Bada 2.0 prináša veľké zmeny aj pre komunitu vývojárov, ktorí môžu novo využívať niekoľko API (Application Programming Interface) zo štandardu WAC 2.0 (Wholesale Applications Community). Zásadným benefitom bude možnosť vkladania reklamy do aplikácií. Možnosť jednoducho vkladať do Bada 2.0 reklamy pomocou rozhrania API vytvára novú príležitosť k ďalším príjmom. Samsung taktiež rozšíril podporu práce vývojárov a posilnil svoje vývojové prostredie pre aplikácie. Na podporu vývojových procesov, ktoré budú najlepšie zodpovedať cieľovému prostrediu, bol novo použitý emulátor. Ďalšie nástroje, ako je napríklad Profiler, optimalizujú výkon prístroja a aplikácie tým, že zaisťujú maximálne využitie pamäte, procesného výkonu a ďalších zdrojov.

Spoločnosť Samsung taktiež vylepšila svoj obchod s aplikáciami Samsung Apps, ktorý je teraz plne k dispozícii v 121 krajinách sveta. V rámci novej verzie Bada 2.0 bude v ponuke Samsung Apps viac funkcií, vrátane nových možností nákupu, ako je napríklad prenájom alebo predplatné. Obchod Samsungapps sa teší veľkej obľube aj u zákazníkov na Slovensku, o čom svedčí skutočnosť, že stiahli už viac než milión aplikácií. Medzi najpopulárnejšie sa radia tie, ktoré boli vyvinuté pre miestny trh, ako je aplikácia Bada TV, Cestovné poriadky SR a ČR alebo TV program.

Neprehliadnite: