1000 € za návrh softvérového dizajnu vyhral študent z Bratislavy

Tlačový servis  /  31. 08. 2011, 00:00

Do súťaže KROS DESIGN AWARD, ktorú vyhlásil tvorca najpredávanejšieho ekonomického a stavebného softvéru na Slovensku sa zapojili desiatky amatérskych aj profesionálnych dizajnérov, grafikov a programátorov. Nakoniec však vyhral návrh od šikovného študenta z Bratislavy.

 

Súťaž prebiehala od júna do augusta a úlohou súťažiacich bolo navrhnúť 4 formuláre aplikácie ekonomického softvéru. Trojčlenná hodnotiaca komisia zo spoločnosti KROS všetky súťažné projekty posúdila a vybrala 5 víťazných návrhov. Hodnotila sa najmä grafická úprava, vzhľad formulárov, dizajn, prehľadnosť, rozmiestnenie ovládacích prvkov, logickosť a user-friendly interface.

Súťažilo sa o zaujímavé peňažné výhry. Najlepší zo súťažiacich Martin Malina (študent z Bratislavy) si odniesol 1000 €. Za druhý najlepší návrh získal 300 € pán Kuric z Trenčína a tretí najlepší návrh pána Pavlisa z Mestečka si zaslúžil 200 €.

Softvérový dizajn je oblasť, ktorá neustále napreduje. Moderný dizajn programov však musí isť ruka v ruke s potrebami klientov, jednoduchým ovládaním a celkovou ergonómiou softvéru. Spoločnosť KROS aj prostredníctvom tejto súťaže dala možnosť tvorivým a kreatívnym dizajnérom vyjadriť svoje predstavy o možnej podobe programov v budúcnosti. Tí dokázali, že talent sa môže skrývať v ktoromkoľvek z nás.

Viac informácií a ukážky prác nájdete na www.kros.sk/design.

Neprehliadnite: