Inteligentné spotrebiče od LG pomôžu zákazníkovi odstrániť prípadnú poruchu rýchlejšie

Tlačový servis  /  25. 08. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v domácich spotrebičoch, pomáha svojim zákazníkom riešiť prípadné závady so spotrebičmi. Ponúka totiž funkciu "Smart DiagnosisTM". Vďaka prepojeniu spotrebiča a smartfónu si zákazník môže diagnózu možnej poruchy vykonať sám.

 

"Spotrebiče LG ponúkajú unikátnu funkciu, ktorá pomôže zákazníkom okamžite nájsť prípadnú poruchu s domácim spotrebičom. Nájdenie problému, prípadne aj jeho rýchle vyriešenie, je vďaka funkcii Smart DiagnosisTM skutočná hračka," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

LG Smart DiagnosisTM je špeciálna funkcia, ktorú nájdu zákazníci u práčok a sušičiek značky LG. Ak je so spotrebičom niečo v neporiadku, stačí zatelefonovať na technickú podporu a stlačiť príslušné tlačidlo na spotrebiči. Ten vydá sekvenciu tónov, pomocou ktorých pracovník podpory cez telefón rozpozná problém av mnohých prípadoch ho po telefóne aj vyrieši.

Ak sa zákazníkovi napríklad v práčke pokazí Hallov snímač, ktorý sníma otáčky bubna, práčka prestane fungovať. Ide o banálnu závadu, ktorú možno ľahko vyriešiť. V rámci záručnej doby síce na miesto môže prísť vyškolený technik od LG, ale zákazník zbytočne stratí svoj drahocenný čas. To však odpadá, ak má zákazník spotrebič s funkciou Smart DiagnosisTM, ktorá dovoľuje väčšinu problémov vyriešiť úplne samostatne a okamžite.

Jedná sa o funkciu, ktorú majú spotrebiče LG už dlhšiu dobu. Teraz ale môže každý zákazník využiť funkciu Smart DiagnosisTM aj bez technickej podpory. Stačí špeciálna aplikácia do smartfónu. Tá dokáže rozlúštiť tóny, ktorý spotrebič vydá, a užívateľovi okamžite zobrazí report problému: informuje, o aký problém ide a vo väčšine prípadov zákazníkovi poradí, čo má užívateľ urobiť na odstránenie závady.


Ikona funkcie Smart DiagnosisTM (označovaná priamo na LG spotrebičoch):



Zjednodušená schéma funkcie Smart DiagnosisTM v praxi:

 

Produkty s funkciou Smart DiagnosisTM, napr:

F1443KDS, F1480TDS, F1480QDS, F1481TD, F1489QD, F1289ND, F1281ND, F1280NDS

Neprehliadnite: