EISA 2011: Dve prestížne ocenenie pre LG

Tlačový servis  /  19. 08. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a inovátorom v spotrebnej elektronike, získala dvojicu prestížnych ocenení EISA 2011. LG zvíťazilo v kategórii »European 3D Home Theater Solution«, teda riešenie 3D domáceho kina. Druhou kategóriou, v ktorej zvíťazil produkt LG, je »European HT 5.1 System«, teda prehrávač kombinovaný so systémom priestorového zvuku.

 

European Imaging and Sound Associations (EISA) 2011 udelila spoločnosti LG hneď dvojicu ocenení. Prvá je za riešenie 3D domáceho kina, druhé potom v kategórii 5.1 systémov. Riešenie 3D domáceho kina sa pri LG skladá z 3D televízora LG 55LW650S s technológiou Cinema 3D Smart TV a z unikátneho sound baru kombinovaného s 3D Blu-ray prehrávačom. Kto chce kompletné a dokonalé riešenie 3D kina, nemá teda lepšiu voľbu. Druhé ocenenie dostal systém domáceho kina LG HX966TZ/TZW. Ide o kombináciu Smart 3D Blu-ray prehrávača so systémom priestorového zvuku.

"Dvojica ocenení ukazuje, že spoločnosť LG je špičkou v domácej zábave. Spotrebitelia, ktorí siahnu po produktoch značky LG, nemôžu urobiť chybu. Obzvlášť hrdí sme na ocenenie riešenia 3D domáceho kina. To potvrdzuje, že technológia, ktorú sme pre 3D vybrali, je správnym krokom, ktorým sme sa aj navzdory konkurencii vydali," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Model 55LW650S LG CINEMA 3D TV prináša špičkový obraz, ako v 2D, tak v 3D. Pre 3D používa pasívnu technológiu LG CINEMA 3D, ktorá prináša ostrý obraz bez blikania, pre sledovanie navyše stačí použiť ľahké pasívne okuliare s polarizovaným sklami. Že obraz nebliká, to potvrdzujú certifikáty TÜV a Intertek. Navyše má LG certifikát z očnej kliniky Lexum preukazujúci, že pasívna technológia LG CINEMA 3D nemá negatívny vplyv na ľudské oko. Uhlopriečka televízora o veľkosti 140 cm potom ponúka neskutočný zážitok, ktorý nadchne aj najnáročnejšieho diváka. Televízor je vybavený funkciami Smart TV, takže ľahko možno prezerať internetový obsah, prehrávať multimédiá z počítača alebo domácej siete a priamo do televízora je možné inštalovať interaktívne aplikácie.


LG HLX56S 3D Blu-ray™ Sound Bar je kombináciou 3D Blu-ray prehrávača a výkonného zvukového systému v konfigurácii 4.1 s úctyhodným výkonom 430 W. Ten ponúkne famózny zvukový prednes, navyše zaberá len veľmi málo miesta. Subwoofer je pripojený bezdrôtovo, takže inštalácia je veľmi jednoduchá. Prehrávač je vybavený novou technológiou Wi-Fi Direct™, vďaka ktorej je možné veľmi rýchlo a jednoducho zdieľať multimediálny obsah zo smartfónov. Celý systém je možné navyše veľmi komfortne ovládať pomocou smartfónu so systémom Android. Aplikácia, ktorá sa do zariadenia nainštaluje, slúži ako diaľkové ovládanie s dotykovým displejom.


LG HX966TZ/TZW je nevyhnutným doplnkom každého náročného diváka, ktorý chce len ten najdokonalejší pôžitok z filmov. 3D Blu-ray™ prehrávač je doplnený o reproduktory s výkonom neuveriteľných 1 100 W. Je jedno, či špičkovo spracovaný hliníkový prehrávač pripevníte na stenu, alebo sa z neho stane ozdobný doplnok vašej miestnosti zábavy. Tento prehrávač doplní každý televízor o technológiu LG Smart TV, takže bude možné jednoducho prehrávať internetový obsah, multimédiá z domácej siete a takisto je možné ovládať ho smartfónom. Systém vyniká predovšetkým špičkovou kvalitou zvuku, vďaka piatim výkonným reproduktorom a subwooferu. Zadné reproduktory sa pripájajú bezdrôtovo, takže nie je potrebné naťahovať po izbe káble.

Neprehliadnite: