Kamión LG: Tisíce nadšených návštevníkov

Tlačový servis  /  18. 08. 2011, 00:00

Celkom 77 dní strávil doteraz kamión LG vystavovaním tých najlepších technológií v českých a slovenských mestách. Celkom navštívil 72 miest a nové technológie si pozrelo 22 711 záujemcov. Prevažná väčšina návštevníkov sa zhodla na tom, že 3D od LG vyzerá fantasticky. Príjemne prekvapení potom boli nízkymi cenami nových televízorov.

 

Spotrebitelia všeobecne 3D televízorom príliš neveria. Môžu za to výrobcovia, ktorí ponúkali 3D televízory s nízkou kvalitou - obraz bol rozmazaný, blikal, zážitok z 3D príliš nenadchol. Spoločnosť LG napravovala reputáciu 3D televízorov. Potencionálnym zákazníkom predstavila svoje televízory s technológiou LG CINEMA 3D, ktorá ponúka najlepšiu možnú kvalitu 3D. Tá využíva princíp polarizácie - obraz je ostrý, nebliká a na sledovanie stačia len ľahké pasívne okuliare.


"Ukázalo sa, že kamión LG bol skvelý ťah. Dizajnový kamión prilákal veľa ľudí, ktorí si radi vyskúšali, ako vyzerá nová technológia 3D televízorov. A v drvivej väčšine sa naše 3D ľuďom páčilo. Potvrdilo sa, že LG CINEMA 3D je treba vidieť na vlastné oči, aby ste uverili, ako krásny môže byť 3D obraz, " uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


Úlohou kamiónu bolo ľuďom ukázať, že správna 3D technológia vyzerá skutočne reálne a veľmi pekne, nebolí z nej hlava a je úplne prirodzená. S 3D televízormi je spojený rad mýtov, že obraz nie je ostrý, bliká, pália z neho oči a bolí hlava, že 3D okuliare sú nepohodlné, a že 3D televízory sú predražené. Práve LG CINEMA 3D všetky tieto mýty stavia na hlavu - a každý sa mohol presvedčiť na vlastné oči. V kamióne si 3D každý vyskúšal, školený personál mu všetko vysvetlil a zodpovedal všetky otázky.


Návštevníci kamiónu si mohli prezrieť celý rad televízorov s technológiou LG CINEMA 3D. Od tých lacných, ktorých cena len ľahko prekračuje sumu 10 000 Sk, až po tie špičkové s uhlopriečkou 140 cm. K videniu bol aj revolučný smartfón LG Optimus 3D, ktorý ako prvý na svete ma 3D displej, ktorého sledovanie nevyžaduje žiadne okuliare. Medzi CINEMA 3D televízormi LG v kamiónu prezentuje blu-ray prehrávače, domáce kiná, audio systémy. V priebehu roadshow do kamiónu napríklad pribudol aj Xbox pre prezentáciu 3D hier a 3D kamera od spoločnosti Fuji.


Aké otázky kládli zákazníci najčastejšie? Zaujímalo ich, ako funguje 3D technológia, aký je rozdiel medzi polarizovaným okuliarmi, ktoré používa LG a červeno / zelenými okuliarmi, v čom je LG CINEMA 3D lepší, než konkurenčné technológie, ako je to s 3D fotografiami, kde brať 3D obsah.
Návštevníci boli z 3D televízorov skutočne nadšení. 3D obraz sa im páčil, rovnako ako ľahké pasívne okuliare. Prekvapení boli z nízkych cien televízorov, väčšina návštevníkov si myslela, že 3D televízory sú drahé, že za 3D sa pripláca veľká čiastka. Veľký úspech zaznamenal aj samotný kamión.


Najúspešnejším stanovišťom bol Havířov. Počas otváracej doby kamiónu, teda od 8. do 19. hodiny, ho navštívilo 2960 návštevníkov. Veľký záujem o kamión bol tiež na Slovensku. Televízia Markíza vysielala spot o LG kamióne, čo pritiahlo veľa zvedavcov.


Na svojej trase po Českej republike a Slovensku kamión doteraz prešiel vyše 10 500 km. So svojimi 16,5 metrami, 13 tonami a svojim veľkolepým vzhľadom upútal pozornosť vodičov, tak obyvateľov obcí, v ktorých zastavoval, alebo ktorými len prechádzal.

Neprehliadnite: