S monitorom Samsung TA950 nebudete chcieť uveriť, že to nie je skutočnosť

Tlačový servis  /  17. 08. 2011, 00:00

Monitor Samsung TA950 zásadným spôsobom posúva doterajšie hranice kvality 3D zobrazenia. S 27-palcovým 3D LED displejom a technológiou Social Hub je monitor prísľubom dokonalého vizuálneho zážitku z herného a zábavného obsahu, ktorý nemá obdobu.

 

Strhujúci pocit z realistického a prirodzeného 3D obrazu nemusíte zažívať len prostredníctvom modernej televíznej obrazovky. Špičkový monitor Samsung TA950 so vstavaným TV tunerom a HDTV sprostredkováva vďaka svojej unikátnej funkcii 3D HyperReal Engine širokú škálu 3D obsahu, a to v kvalite doslova mimo realitu. Nielen filmy či videohry, ale aj televízne vysielanie a ďalšie multimediálne obsahy vo formáte 3D vás zakaždým ohromia. Úžasnú kvalitu obrazu dosiahnete s monitorom Samsung TA950 aj v 2D formáte, ktorý navyše môžete, podobne ako v televízoroch Samsung, konvertovať na 3D obraz a užiť si tak obľúbený film či seriál trojrozmerne. Súčasťou príslušenstva monitora sú preto aj aktívne 3D okuliare.

 

„Vzhľadom k úplne dokonalému a špecifickému dizajnu sa monitor Samsung TA950 hodí do každej modernej domácnosti,“ uviedol Stanislav Coufal, produktový manažér IT divízie Samsung pre oblasť monitorov. „Vizuálne zážitky pri používaní monitora, či už ide o hry alebo zábavný obsah, potom celkom pohltia zmysly spotrebiteľa a ten sa jednoducho a veľmi rýchlo s produktom doslova zžije,“ dodáva Coufal.

 

Ďalšou jedinečnou vlastnosťou monitora Samsung TA950, ktorá maximálne spríjemňuje sledovanie filmov či videí, je veľmi široký pozorovací uhol. Technológia Samsung Magic Angle Vertical prináša dokonalý obraz, aj keď nesledujete obrazovku priamo spredu. Môžete sa tak na monitor pozerať posediačky, postojačky alebo poležiačky z pohovky a zakaždým uvidíte pomocou 20 rôznych nastavení uhla pohľadu (10 smerom nahor a 10 smerom dole) prvotriedne jasný a farebný obraz.

 

Jedinečný 3D LED displej monitora Samsung TA950 je však len jednou z mnohých jeho unikátnych schopností. Úplne nový spôsob do používania monitora vnáša technológia Smart Hub. Táto technológia je kľúčovým prvkom tzv. inteligentného monitora. Prostredníctvom bezdrôtového modulu alebo pripojenia LAN poskytuje širokú ponuku obsahu vrátane stoviek aplikácií, prístup k sociálnym sieťam, vďaka ktorému môžete aktualizovať svoje informácie a sledovať horúce novinky, a mnoho ďalšie. A to všetko bez toho, aby ste vôbec zapli svoj prenosný alebo stolný počítač! Táto nová úroveň pohodlného používania a prístupu je vo svojej oblasti úplnou novinkou a rýchlo zmení spôsob, akým ste svoj monitor doteraz používali.

 

Monitor Samsung TA950 prináša aj veľa možností konektivity, vrátane HDMI, USB a káblových vstupov. Je prepojený do internetu a umožňuje prístup k Samsung SMART TV, vďaka čomu je možné používať napríklad YouTube alebo sťahovať rôzne aplikácie Samsung pohodlne cez monitor. Funkcie AllShare a ConnectShare potom umožňujú surfovanie po internete alebo synchronizáciu s ďalšími digitálnymi zariadeniami.

 

Samostatnou kapitolou monitora Samsung TA950 je jeho neprehliadnuteľný, neopozeraný dizajn. Autorom je dizajnér Jochen Backs, zakladateľ dizajnérsko-poradenskej firmy Studio backs so sídlom v San Franciscu. Inovatívny asymetrický vonkajší vzhľad monitora Samsung TA950 je rovnako pokrokový ako technológie obsiahnuté vo vnútri.

 

Technické špecifikácie:

 

 

 

Samsung TA950

3D LED Monitor

vstavaný tuner DVB-T/T2/C

Full HD 1920x1080

120 Hz

odozva: 3 ms

Pozorovací uhol:

170°/160°

Mega DCR

2 HDMI, 2 USB, 1 RF vstup (pozemný signál/káblová televízia), 1 audio výstup (Mini Jack), 1 digitálny audio výstup (optický), 1 PC audio vstup (Mini Jack), 1 komponentný vstup (Y/Pb/Pr), 1 kompozitný vstup (AV), Ethernet (LAN)

Vysoký lesk, čierna farba

Asymetrické prevedenie

Konvertuje 2D→3D

EnergyStar 4,2

Zvuk 3D

7W reproduktory (2) podpora Dolby Digital, SRS TheaterSound HD, DTS 2.0 / 3D Sound

Internet@TV, Allshare, ConnectShare™ (USB2.0)

3D okuliare (balíček)

 

 

 

Neprehliadnite: