NIKON D7000 BOL OCENENÝ CENOU EISA

Tlačový servis  /  15. 08. 2011, 00:00

Ani nie rok po uvedení na trh sa inšpiratívna jednooká zrkadlovka Nikon D7000 formátu DX stala víťazom kategórie „Európska poloprofesionálna jednooká zrkadlovka roku 2011 – 2012“ v rámci udeľovania cien asociácie EISA (European Imaging and Sound Association).

 

Ocenenie je ďalším úspechom tohto fotoaparátu po ocenení asociácie TIPA (Technical Image Press Association), ktorá mu udelila cenu „Najlepšia poloprofesionálna digitálna jednooká zrkadlovka“ a po udelení ceny red dot za produktový dizajn red dot, kde bol fotoaparát opečiatkovaný ako „red dot seal of approval“.

„Sme skutočne pyšní, že model D7000 získal už k niekoľkým oceneniam aj cenu EISA. Vždy sa snažíme našim pokročilým používateľom digitálnych jednookých zrkadloviek ponúknuť najmodernejšie technológie príťažlivé pre vášnivých fotografov hľadajúcich ďalší úroveň kreativity.“, hovorí Jordi Brinkman, produktový manažér spoločnosti Nikon Europe a dodáva: „Skutočnosť, že digitálna jednooká zrkadlovka strednej triedy zvíťazila v kategórii poloprofesionálnych fotoaparátov, je potvrdením, že sme do fotoaparátu D7000 vložili viac, než by ste očakávali podľa jeho ceny. Či už ide o obrazový snímač CMOS s rozlíšením 16,2 milióna pixelov, systém automatického ostrenia AF a snímač merania, alebo oveľa kompaktnejšie telo z horčíkovej zliatiny - odozva na všetky funkcie aj na obrovské výhody ľahkého používania a kreatívnych možností, ktoré tieto funkcie fotografovi prinášajú, bola veľmi pozitívna.“

Asociácia EISA (European Imaging and Sound Association) každoročne nominuje v niekoľkých kategóriách najlepšie audiovizuálne produkty vyrábané v Európe za posledný kalendárny rok. Venuje sa produktom, ktoré ocenia nadšenci aj profesionáli, ktorí vyžadujú vysokú kvalitu a kreatívne funkcie. Ocenenie udeľuje porota zložená z predstaviteľov popredných 50 časopisov venujúcich sa fotografii, videu, audiu, domácim kinám a mobilnej elektronike z 20 európskych krajín.

 

Európska poloprofesionálna jednooká zrkadlovka roku 2011–2012: NIKON D7000

Porotcovia EISA svoju voľbu zdôvodnili slovami: „Fotoaparát D7000 je ako hlavný predstaviteľ radu poloprofesionálnych fotoaparátov spoločnosti Nikon nabitý modernými funkciami, ktoré pochádzajú z modelov D300 a D300S tejto spoločnosti. Pevné telo je vybavené vysokorýchlostným automatickým zaostrovaním, jasným trojpalcovým displejom LCD, odstraňovaním prachu, dvoma slotmi na kartu SDXC i záznamom videa v kvalite Full HD. Výnimočne kvalitný systém odstraňovania šumu zaisťuje, aby mohol obrazový snímač s rozlíšením 16,2 milióna pixelov aj pri ISO 3 200 produkovať vysoko kvalitný jasný obraz. A ani pri ISO 12 800 nepôsobí šum výrazné problémy. S týmto fotoaparátom môžu amatéri získať fotografie profesionálneho vzhľadu.“

Neprehliadnite: