Oracle oznamuje tisíc inštalácií databázového stroja Oracle Exadata

Tlačový servis  /  10. 08. 2011, 00:00

Rastúci počet zákazníkov na celom svete transformuje svoje dátové sklady a aplikácie OTLP. Riešenie spoločnosti Oracle im ponúka vysoký výkon, spoľahlivosť aj škálovateľnosť, či už v podobe škatuľových riešení, alebo systémov prispôsobených na mieru konkrétnemu zákazníkovi. Výhody Oracle Exadata teraz vďaka novému demonštračnému centru spoznávajú aj zákazníci na Slovensku.

 

Spoločnosť Oracle oznámila, že jej zákazníci si celosvetovo nainštalovali už viac než 1 000 databázových strojov Oracle Exadata. Implementácie sa uskutočnili v 67 krajinách a 23 rôznych odvetviach, kde zákazníci potrebovali vysoký výkon databázových aplikácií.

Systémy Oracle Exadata, ktoré prešli pred uvedením na trh dlhým interným testovaním, pomáhajú zákazníkom riešiť hlavné požiadavky na IT:

  • Technológia Oracle Exadata Smart Cache Flash ponúka extrémny výkon pre aplikácie OLTP (on-line spracovanie transakcií), či už sa systém dodáva v podobe škatuľových, alebo na mieru zostavených riešení. Táto technológia prevádza dáta do medzipamäte, čím zlepšuje rýchlosť odozvy a priepustnosť.

  • Technológia Oracle Exadata Smart Scan umožňuje extrémny výkon dátových skladov, pretože spracováva náročné dotazy už na úložných (storage) serveroch.

  • Hybridná stĺpcová kompresia Oracle Exadata môže 10- až 15-krát znížiť veľkosť tabuliek alebo databáz, čo znamená zníženie nákladov na ukladanie dát.

  • Konsolidácia pracovných úloh a serverov do jediného stroja Oracle Exadata prináša podstatné zníženie nákladov.

  • K dispozícii sú nástroje na zjednodušenie správy databázy a ladenie výkonu.

  • Nové databázové aplikácie a služby je možné rýchlejšie uvádzať na trh.

 

Oracle Exadata je jediný systém, ktorý je vytvorený už tak, aby podporoval podnikové aplikácie OLTP, ako je Oracle E-Buisness Suite, Oracle Siebel CRM a Oracle PeopleSoft Enterprise Applications. Kombinácia produktov Oracle Database 11g, Oracle Real Application Cluster a Oracle Exadata Storage Server Software znamená, že systém Oracle Exadata zahŕňa softvér, servery, dátové úložiská a sieťové technológie, ktoré vyhovejú všetkým požiadavkám na databázy.

Oracle Exadata Database Machine je k dispozícii v štyroch konfiguráciách: ako štvrtinový, polovičný a celý rack a ako celý rack Oracle Exadata X2-8.

 

„Riešenie Oracle Exadata umožňuje našim zákazníkom transformovať ich podnikanie. Môžu sa lepšie rozhodovať na základe informácií získaných v reálnom čase, rýchlejšie uvádzať na trh nové produkty a služby a pomocou komplexnej analýzy objaviť nové obchodné príležitosti“, uvádza Andrew Mendelsohn, senior viceprezident pre databázové servery v spoločnosti Oracle.

Neprehliadnite: