Nová generácia 3D monitorov s technológiou LG CINEMA 3D je na Slovensku

Tlačový servis  /  01. 08. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom a inovátorom v informačných technológiách predstavila dnes novú generáciou 3D monitorov. Tá ponúka najkomfortnejší 3D obraz vďaka technológii LG CINEMA 3D. Na český a slovenský trh prichádza model LG D2342P.

 

Spoločnosť LG predstavila nový model 3D monitora - LG D42P s uhlopriečkou 23". Ten je vybavený unikátnou technológiou LG CINEMA 3D, ktorá zaručuje jasný a ostrý obraz bez blikania a možnosť sledovať obraz zo širokých uhlov. Práve vďaka blikaniu sa rade užívateľov nepáčil 3D obraz, niekomu dokonca mohlo prísť nevoľno. Monitory s technológiou LG CINEMA 3D majú certifikáciu spoločnosťou TÜV a Intertek, ktoré zaručujú, že obraz nebliká. Navyše nezávadnosť potvrdila Európska očná klinika Lexum, že sledovanie FPR technológie (film-type patterned retarder) je úplne neškodné pre ľudské oko.

"S novými monitormi LG s najmodernejšou technológiou LG CINEMA 3D chceme zmeniť pohľad spotrebiteľov na 3D monitory. Obraz je jasný, ostrý a bez blikania - je tak v maximálnej možnej kvalite. Kto uvažuje o 3D monitora, pre toho sú naše nové 3D monitory najlepšou voľbou," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Sledovanie obrazu je navyše veľmi komfortné. Pre 3D zobrazenie stačia jednoduché pasívne okuliare, ktoré sú veľmi ľahké a lacné. Okuliare majú polarizované sklá, každé oko potom vidí tú časť obrazu, ktorá je potrebná pre vytvorenie stereoskopického 3D efektu. Monitory sú vybavené plnou konektivitou. Podporujú HDMI 1.4, takže bez problémov pripojíte akékoľvek zariadenie s podporou 3D obrazu. Okrem toho monitor zvláda špičkový prevod 2D obrazu do 3D v reálnom čase.

3D monitory sú na českom a slovenskom trhu dostupné za veľmi prijateľné ceny od júla 2011. Model LG D2342P bude za 289 € vrátane DPH pri uhlopriečke 23 "(56 cm).

Neprehliadnite: