Optická stabilizácia vo fotoaparáte za menej ako 80 eur?! Nielen vďaka nej je Panasonic Lumix DMC-LS5 najlepšie vybaveným kompaktom vo svojej kategórii.

Tlačový servis  /  21. 07. 2011, 00:00

Kúpiť malý a ľahký kompaktný fotoaparát za dostupnú cenu je dnes už samozrejmosť. Keď ale nechcete, či nemôžete investovať viac a zároveň vám záleží na kvalite urobených snímok, výber sa vám značne zúži.

 

Nový Panasonic Lumix DMC-LS5 potom určite neprehliadnete. Za cenu nižšiu ako 80 eur totiž ponúka kombináciu funkcií a vybavenia, ktorou disponujú prístroje niekoľkonásobne drahšie. S optickou stabilizáciou, extrémne širokouhlým objektívom 26mm s 5x zoomom a 14Mpx snímačom, urobíte nielen ostré snímky, ale aj kvalitné video v HD rozlíšení.

Práve zmienený stabilizátor posúva nový model kvalitatívne do úplne inej triedy – umožňuje totiž fotografovať z ruky bez blesku aj v slabom svetle, v ktorom s bežným kompaktom bez stabilizácie ostrú fotografiu jednoducho neurobíte. Rovnako je to aj s päťnásobným optickým zoomom s rozsahom zodpovedajúcom 26-130 mm. Ten ponúka nadštandardné širokouhlé ohnisko, takže si na svoje prídu milovníci krajín a skupinových fotografií, ale aj portrétisti alebo ľudia, ktorí radi fotografujú na najrôznejších večierkoch a oslavách. LS5 je skrátka dôkazom, že aj s fotoaparátom „za pár eur“ sa dajú takmer v akejkoľvek situácii urobiť kvalitné ostré fotografie, ktoré by ste očakávali od omnoho drahšieho prístroja.

 

Nový LUMIX sa vďaka malým rozmerom aj hmotnosti ideálne hodí na dovolenku, čomu zodpovedá aj systém napájania – o ten sa totiž starajú dve obyčajné tužkové batérie veľkosti AA, ktoré dnes kúpite v každej trafike alebo na benzínovej pumpe. Pokiaľ sa vám teda dobíjacie batérie vybijú a vy nie ste práve v dosahu elektrickej siete, dá sa situácia jednoducho a lacno vyriešiť, takže ani na chvíľku nezostanete bez fotoaparátu.

 

O optimálny výkon v ľubovoľných svetelných podmienkach sa stará osvedčený systém inteligentnej automatiky iA, ktorý bleskovo vyhodnotí okolitú situáciu aj fotografovaný motív a podľa toho sám nastaví všetky potrebné hodnoty. Užívateľ sa teda môže sústrediť len a len na to, čo fotografuje, o všetko ostatné sa postará samotný prístroj. A pokiaľ občas dáte pred fotografovaním prednosť natáčaniu videozáznamu, máte k dispozícii videorežim s vysokým rozlíšením 1280x720 bodov. Rovnako ako fotografie, sa záznam ukladá na pamäťovú kartu SD, takže si ho môžete hneď po natočení bez akýchkoľvek úprav prehrať na počítači alebo televízore vybavenom slotom pre tento typ kariet.

 

Panasonic LS5 sa bude na našom trhu predávať v čiernom a striebornom prevedení od septembra 2011 za cenu nižšiu ako 80 eur.

Neprehliadnite: