Študenti STU v Bratislave obsadili na svetovom finále Microsoft Imagine Cup 2011 tretie miesto

Tlačový servis  /  14. 07. 2011, 00:00

Quegee Team zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave obsadil vynikajúce 3. miesto v kategórii Game Design a zaujali aj Zippers z Technickej univerzity v Košiciach, ktorí vyvinuli aplikáciu pre nevidiacich.

 

Víťazi jednotlivých kategórií najväčšej technologickej súťaže pre študentov Microsoft Imagine Cup 2011 sú známi a nestratili sa medzi nimi ani slovenskí študenti. Quegee Team študentov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave obsadil so svojou strategickou hrou The Green Game v kategórii Game Design a podkategórii Web fantastické tretie miesto. Po prvý raz v histórii súťaže, ktorej finále sa konalo v divadle Davida H. Kocha v Lincolnovom Centre v New Yorku, Slovensko zastupovali hneď dva tímy.

Zippers z Technickej univerzity v Košiciach zaujali svojou aplikáciou pre Windows Phone 7 – Mapz, ktorá nevidiacim pomáha lepšie sa orientovať v priestore. Riešenie je postavené na „crowd sourcingu“ (aplikácii, ktorá funguje na báze dopĺňania záujmových bodov do máp) a jeho súčasťou je aj technológia Blind View a systém Vzdialený asistent, ktorý umožňuje navádzanie na diaľku pomocou inteligentných mobilných telefónov.

„Naši študenti urobili Slovensku vo svete veľké meno a dokázali, že aj u nás rastú mladé talenty, ktoré so svojimi nápadmi a inovatívnymi riešeniami vedia urobiť dieru do sveta,“ uviedol Roman Russev, Academic Developer Evangelist Microsoft Slovensko.

Do súťaže študenti z celého sveta prihlásili rekordné číslo projektov prekračujúce hranicu 350-tisíc. Príležitosť zúčastniť sa celosvetového finále v New Yorku dostalo 400 najlepších zo 70 krajín. Najčastejšie využívanou technológiou pri projektoch bol operačný systém Windows Phone 7 – až v 48%. Obľúbená bola aj cloudová služba Windows Azure, ktorú využili v 32% prác.

Neprehliadnite: