LG OPTIMUS ONE DOSTÁVA ANDROID 2.3 Gingerbread

Tlačový servis  /  13. 07. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics CZ (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v mobilných komunikáciách, plní svoj sľub a prináša najnovšiu verziu operačného systému Android pre LG P500 Optimus One - jeden z najpopulárnejších smartfónov na našom trhu. Aktualizácia prinesie dlhšiu výdrž batérie, rýchlejšiu odozvu telefónu, komfortnejšiu klávesnicu a množstvo nových funkcií.

 

Čo je nové:
 

• dlhšia výdrž batérie
• prehľad bežiacich aplikácií
• rýchlejšie reakcie telefónu
• vylepšená klávesnica a práca s textom
• nové multimediálne funkcie

 

Od začiatku júla 2011 je pre všetkých majiteľov smartfónu LG P500 Optimus One k dispozícii najnovšia verzia operačného systému Google Android 2.3 Gingerbread. Nová verzia systému bude k dispozícii ako pre modely predávané prostredníctvom operátorov, tak aj pre modely z voľného predaja.

"Nový operačný systém prináša rad nových funkcií a množstvo vylepšení, ktoré LG Optimus One vracajú medzi najlepšie smartfóny na slovenskom trhu," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

"Pre všetkých užívateľov je aktualizácia zadarmo a navyše sa nahrá automaticky cez aplikáciu Oznámenie o aktualizácii. Nová verzia prešla niekoľkomesačným testovaním na reálnych telefónoch u operátorov vrátane open-marketu. Vďaka tomu môžeme ponúknuť dokonale stabilnú, odladenú a bezpečnú verziu systému," povedal Ondřej Oubrecht, technický manažér divízie Mobilné komunikácie spoločnosti LG Electronics CZ.
Užívatelia sa môžu tešiť na množstvo nových funkcií a množstvo vylepšení. Nová verzia systému prináša radikálne vylepšenia riadenia spotreby. Systém teraz riadi všetky aplikácie v systéme oveľa efektívnejšie, vrátane tých, ktoré bežia na pozadí. Ak niektorá aplikácia na pozadí neprimerane vyčerpáva batériu, bez toho, aby používateľ konkrétnu aplikáciu využíval, systém ju dokáže pozastaviť a tým predĺžiť výdrž batérie. Užívatelia sa priamo z menu telefónu dozvedia, ktoré komponenty či procesy najviac odoberajú energiu z batérie a okamžite tak môžu odhaliť najväčšieho „žrúta“ energie. S tým úzko súvisí aj vylepšená správa aplikácií bežiacich v telefóne. Priamo z hlavnej plochy systému zobrazí užívateľ bežiace aplikácie, uvidí, ako dlho aplikácie bežia a koľko miesta zaberajú v operačnej pamäti. Jedným kliknutím je možné nepotrebnú aplikáciu ukončiť a tým uvoľniť operačnú pamäť, zrýchliť reakcie telefónu a predĺžiť jeho výdrž. Nová verzia systému tiež rýchlejšie spúšťa nové aplikácie a rýchlejšie prepína na tie, ktoré bežia v pozadí. Môže za to úplne prepracovaný garbage collector. Pre užívateľa to znamená rýchlejší beh aplikácií a znateľne rýchlejšie reakcie telefónu. Že sa nejedná len o kozmetické zmeny, to potvrdzuje aj aktualizácia mnohých systémových knižníc, vrátane samotného jadra systému (Kernel je vo verzii 2.6.35).

Zmeny sa tiež dotkli multimédií. Aktualizovaná verzia systému dostala úplne nový multimediálny framework, ktorý prináša podporu pre zbrusu nový multimediálny formát od Googlu - VP8. Pre užívateľa to znamená, že videa (aj na internete) budú prehravané maximálne plynule a s nižším zaťažením CPU a tým aj dlhšou výdržou. Kto používa telefón aj ako MP3 prehrávač, ten určite privíta aj nový grafický ekvalizér, vďaka ktorému je možné individuálne nastaviť zdôraznenie výšok a hĺbok pri prehrávaní hudby. Ďalšie zmeny už naozaj patria do kategórie "kozmetické". Bolo prepracované užívateľské rozhranie tak, aby sa užívateľ rýchlejšie dostal k niektorým položkám, nové notifikačný lišty a nové ikony si všimnú len najväčší detailisti.

Aktualizácie sa do telefónu nahrajú automaticky - systém si v pravidelných intervaloch kontroluje nové verzie systému. Ak budú chcieť zákazníci vykonať aktualizáciu ručne a okamžite, zvolia si v menu telefónu »Aplikácie » Oznámenie o aktualizácii » Skontrolovať teraz. Všetky nastavenia telefónu zostanú zachované, vrátane kontaktov, kvôli aktualizácii teda nie je potrebné vykonávať žiadnu zálohu telefónu. Pri aktualizácii sa odporúča, aby batéria telefónu bola nabitá aspoň na 50%. Počas aktualizácie nie je možné telefón používať.

Neprehliadnite: