Sony HX9: Keď sa spojí výkon a jednoduchosť

Tlačový servis  /  12. 07. 2011, 00:00

Fotoaparát HX9 z dielne Sony je určený pre cestovateľov, ktorí si potrpia na kvalite svojich fotografií, ale snažia sa vyhnúť komplikovaným nastaveniam. Tento nový kompakt sa ovláda jednoducho a zároveň obsahuje množstvo funkcií. Pochváliť sa môže 16,2-megapixelovým snímačom Exmor R, 16-násobným optickým priblížením, 3D režimom, 7,5 cm LCD displejom, natáčaním vo Full HD v nadštandardnom režime 50 snímkov za sekundu, ale aj GPSkom.

 

Nabitý funkciami a zároveň jednoduchý

Sony DSC-HX9 sa vyznačuje dvomi črtami. Na jednej strane je to perfektne vybavený fotoaparát, na strane druhej je jeho používanie jednoduché. 16,2-megapixelový snímač Exmor R a širokouhlý objektív sa starajú o kvalitu fotografií z vašich ciest. Komfort pri fotení zabezpečuje 16-násobné optické priblíženie a 7,5 cm LCD displej. Zaujímavosťou je možnosť geotaggingu, ktorý umožňuje zabudované GPS. Nechýba ani 3D režim, natáčanie Full HD videa dosahujúceho dvojnásobnú kvalitu ako bežne vďaka režimu 50 snímkov za sekundu, alebo vylepšená funkcia HDR (vysoký dynamický rozsah), ktorá spojí svetlé oblasti, stredné tóny a tiene z troch snímok do jedinej fotografie s neuveriteľne realistickým podaním. Spoľahnúť sa teda môžete na úchvatné videá a skutočne reálne fotografie.

 

Zároveň však HX9 ponúka silnú softvérovú výbavu, s ktorou je používanie tohto praktického pomocníka skutočne jednoduché. Vďaka zdokonaleným režimom Superior Auto a Intelligent Auto už nemusíte robiť komplikované nastavenia. HX9tka automaticky rozpozná širokú škálu snímacích situácií a skombinovaním šiestich expozícií scény vytvorí samostatný záber s vyššou ostrosťou, optimálnym dynamickým rozsahom a nižším obrazovým šumom. Návod integrovaný vo fotoaparáte, ktorý je jednoducho dostupný po stlačení tlačidla Menu, ponúka užívateľom cenné rady zobrazované priamo na displeji, bez potreby listovania v papierovom návode na použitie. Na zložité nastavenia tak nebudete sami.

 

Neprehliadnite: