Ericsson súčasťou víťaznej ponuky na kúpu patentového portfólia Nortelu

Tlačový servis  /  11. 07. 2011, 00:00

Združenie Nortel Networks Corporation, konzorcium niekoľkých technologických spoločností, ktorého súčasťou je aj spoločnosť Ericsson (NASDAQ:ERIC), sa stalo víťazným uchádzačom o všetky zvyšné patenty a patentové prihlášky Nortelu za kúpnu cenu 4,5 miliárd USD v hotovosti. Transakcia ešte podlieha schváleniu konkurznými súdmi Spojených štátov amerických a Kanady.

 

Patentové portfólio Nortelu obsahuje približne 6 000 patentov a patentových prihlášok z odvetvia informačných a komunikačných technológií (ICT) vrátane telekomunikácií, vyhľadávania na internete a  sociálnych sietí. Zahŕňa aj mobilných, LTE a dátové siete, ako aj portfólio optické a internetové, portfólio poskytovania služieb, polovodičov a tiež iné patentové portfóliá.

Kasim Alfalahi, vedúci pracovník pre duševné vlastníctvo spoločnosti Ericsson, vyhlásil: „Patentové portfólio predstavuje viac ako 100-ročné dedičstvo výskumu a vývoja a obsahuje aj niektoré z najdôležitejších patentov z oblasti telekomunikácií a iných odvetví. Veríme, že konzorcium je na najlepšej ceste, aby dokázalo využiť patenty pre dlhodobý prospech tohto priemyselného odvetvia.“

Neprehliadnite: