Výnimoční študenti v oblasti IT súťažia o celosvetové prvenstvo

Tlačový servis  /  11. 07. 2011, 00:00

Študenti informačných technológii z celého sveta sa aj tento rok mohli zapojiť do najväčšej a najprestížnejšej súťaže Imagine Cup . Olympiády IT nápadov a technológii, oslavy talentu a šikovnosti mladej generácie IT odborníkov.

 

Celosvetové finále sa tento rok koná v New Yorku, v meste, ktoré tak ako väčšina tímov, takmer nikdy nespí. Tí najlepší z najlepších si zmerajú sily v troch hlavných kategóriách – Software Design, Embedded Design a Game Design. Historicky sa do súťaže zaregistrovalo najviac študentov - viac ako 350 tisíc, ktorí prihlásili viac ako 13 tisíc projektov. Tento ročník je o to výnimočnejší, že Slovensko má prvýkrát v histórii zastúpenie hneď v dvoch kategóriách - Software Design a Game Design. Ústrednou témou tohto ročníka súťaže je myšlienka: „Predstavte si svet, kde technológie pomáhajú riešiť najvážnejšie problémy.“

o New Yorku sa medzi 67 najlepších tímov z oblasti Software Designu prebojoval team Zippers z Technickej univerzity v Košiciach. Po úspešnej prezentácii svojho projektu na podporu nevidiacich postúpil do semifinále medzi 18 najlepších na svete. V obrovskej konkurencii je to výborný výsledok a známka najvyššej možnej kvality projektu.

V kategórii Game Design sa z celkového počtu 500 podaných projektov prebojoval medzi 15 tímov, ktoré dostali možnosť prezentovať sa v New Yorku, aj druhý slovenský tím Quegee zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Po úspešnej prezentácii postúpil ďalej medzi 3 najlepšie projekty kategórie Web Design a celkovo medzi 9 najlepších projektov kategórie Game Design. Rovnako ako v predchádzajúcom prípade ide o výnimočný úspech a ukážku šikovnosti a potenciálu študentov slovenských technických univerzít.

Špeciálnou cenou je Peoples Choice Award. Hlasovanie v tejto kategórii môže priamo ovplyvniť široká verejnosť. Najpopulárnejší tím získa tento rok cenu z rúk známej herečky Evy Longorie. Tím Zippers z Technickej univerzity v Košiciach môžete podporiť na tejto linke. Za tím Quegee zo Slovenskej Technickej univerzity v Bratislave možno hlasovať tu.

Neprehliadnite: