Oracle pokračuje v investíciách do vzdelávania európskych učiteľov

Tlačový servis  /  30. 06. 2011, 00:00

Oracle Academy pomohla 105 vyučujúcim pripraviť študentov na úspešnú kariéru v IT.

 

105 učiteľov z Belgicka, Českej republiky, Estónska, Chorvátska, Maďarska, Holandska, Rakúska, Ruska, Grécka, Slovenska, Srbska, Turecka a Veľkej Británie sa zúčastnilo letného kurzu Oracle Academy Instructors’ Institute vo Viedni, v rámci ktorého absolvovali program intenzívneho profesijného rozvoja, ktorý ich pripravil na výučbu technológií aj podnikateľských schopností. Učebný plán sa zameral predovšetkým na návrh databáz a programovanie SQL.

Pedagógovia zo spolupracujúcich fakúlt absolvovali pred samotným kurzom 40 hodín on-line školenia. V rámci vlastného školenia potom učitelia pracovali priamo s inštruktormi, ktorí im ukázali, ako vyučovať študentov podľa osnov Oracle Academy. Účastníci kurzu museli na záver vypracovať vlastný projekt a zložiť záverečnú skúšku.

Oracle Academy pomáha 1,5 milióna študentov v 95 krajinách získať schopnosti požadované v rámci odboru ešte pred vstupom do praxe. Túto možnosť zatiaľ využilo viac než 612 000 študentov z viac než 2 900 vzdelávacích inštitúcií v oblasti EMEA (Európa, Blízky východ, Afrika).

„Profesijný rozvoj učiteľov je kľúčový, ak majú ich študenti získať schopnosti potrebné pre následný úspešný vstup do praxe“, uviedol Alfonso Di Ianni, senior viceprezident pre oblasť východnej Európy a CIS (krajiny bývalého Sovietskeho zväzu) spoločnosti Oracle, a dodal:

„V dnešnej dobe prakticky všetky odbory, či už ide o financie, zdravotníctvo, komunikácie, maloobchodný predaj, dopravu či zábavný priemysel, závisia od technológií a poskytujú obrovský potenciál pre študentov, ktorí majú prvotriedne schopnosti v IT. Oracle Academy Instructors’ Institute poskytuje učiteľom školenia a zdroje, ktoré im umožnia úspešne pripraviť študentov pre kariéru v 21. storočia.“

Neprehliadnite: