Svetová novinka v hlasitom telefonovaní cez pevnú linku.

Tlačový servis  /  29. 06. 2011, 00:00

Premiéra v telefonovaní cez pevnú linku: líder európskeho trhu Gigaset ommunications predstavuje handsfree sponu Gigaset L410, originálnu inováciu na trhu telefónov.

 

Toto 30-gramové zariadenie DECT

poskytuje používateľom úplnú slobodu pohybu a umožňuje

hovory s vynikajúcou hlasovou kvalitou. Na rozdiel od slúchadla

má používateľ voľné ruky a uši. Zariadenie Gigaset L410 sa jednoducho pripína na oblečenie a poskytuje tak používateľom skutočnú slobodu na vykonávanie viacerých úloh súčasne.

Podľa prieskumu spoločnosti Gigaset Communications sa 79 percent respondentov počas telefonovania venuje aj iným veciam, napríklad vareniu, práci na počítači alebo surfovaniu na internete. Spona Gigaset L410 je prispôsobená týmto zmenám v správaní používateľov pri telefonovaní. Umožňuje im pohybovať sa počas telefonovania úplne voľne po domácnosti alebo kancelárii, komunikovať alebo sa venovať iným potrebným činnostiam. Výkonný reproduktor v handsfree spone zaisťuje vynikajúcu hlasovú kvalitu.

Spona Gigaset L410 má jasnú filozofiu: ľahko sa obsluhuje – od inštalácie až po každodenné použitie. Spona sa registruje so základňovou stanicou rovnako ako akýkoľvek iný bezdrôtový telefón. Pri prijímaní hovoru začne spona vyzváňať súčasne so všetkými ostatnými slúchadlami registrovanými so stanicou. Pri vývoji zariadenia Gigaset L410 venovali dizajnéri a konštruktéri mimoriadnu pozornosť ľahkosti použitia: na prijatie a ukončenie hovoru stačí použiť veľké multifunkčné tlačidlo na spone. Používatelia môžu preniesť hovor z iného bezdrôtového telefónu alebo pridaním sa k prebiehajúcemu hovoru vytvoriť trojcestný konferenčný hovor.

Spona Gigaset L410 je tiež vybavená kolískovým tlačidlom, ktoré slúži na nastavenie hlasitosti reproduktora a vyzváňania. Svetelná dióda ukazuje stav zariadenia a vizuálne signalizuje prichádzajúce hovory. Za svoju ľahkú ovládateľnosť a funkčný dizajn získala spona Gigaset L410 vzácnu a prestížnu cenu red dot design award 2011.

Napriek svojej mimoriadne nízkej hmotnosti 30 gramov má zariadenie Gigaset L410 vynikajúcu výdrž. Pri plnom nabití ponúka spona hlasitého telefonovania čas hovoru až 5 hodín a pohotovostný čas až 120 hodín. Zariadenie Gigaset L410 sa vo svojej samostatnej stanici úplne nabije za menej než 2,5 hodiny.

Spona Gigaset L410 podporuje aj funkcie ECO DECT. Ak je pre základňovú stanicu aktivovaný režim ECO, vysielací výkon základňovej stanice a handsfree spony sa zníži o 80 percent, a to aj počas hovorov. V režime ECO Plus sa bezdrôtové pripojenie aktivuje len pri zrealizovaní hovoru.

 

Handsfree sponu Gigaset L410 je možné použiť so všetkými telefónmi Gigaset a základňovými stanicami DECT od iných dodávateľov. Modely Gigaset S810/S810A a C610/C610A podporujú aj prenos hovorov zo slúchadla do spony Gigaset L410 a späť stlačením jediného tlačidla. Túto užitočnú funkciu budú podporovať aj mnohé z telefónov Gigaset, ktoré prídu na trh v budúcnosti.

 

Gigaset Communications ponúka handsfree sponu na Slovensku za 49,99 eur (odporúčaná maloobchodná cena) od Júna 2011. Prístroj je v predaji u vybraných predajcov (Telefonia, Spelex, AGEM Computers, MIKROHUKO, Intec Plus, Victor Business Data, alebo sieť predajní DigiTel HS Slovakia).

Neprehliadnite: