Najmodernejšie technológie sa spojili s klasickým výtvarným umením

Tlačový servis  /  27. 06. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics vytvorila produktovú stenu, ktorej hlavným motívom je obraz Martina Benku s názvom „Na pole“. Stena je umiestnená v predajni Datart v bratislavskom obchodnom centre Avion a víta návštevníkov už pri vchode.

Celý koncept vznikol na základe požiadavky európskej centrály, ktorej cieľom bolo takýmto spôsobom spracovať aspoň jeden národný motív v každej krajine. Slovenská pobočka sa rozhodla siahnuť po jednom z najvýznamnejších slovenských maliarov, Martinovi Benkovi.

 

 

„Obraz Martina Benku Na pole sme si vybrali z jednoduchého dôvodu. Vystihuje tradíciu, ľudovú kultúru a zároveň zachytáva slovenskú prírodu a scenériu. Týmto spôsobom sme chceli predstaviť nielen naše najnovšie LED televízory, ale priblížiť našim zákazníkom aj výtvarné umenie,“ uviedol Peter Tvrdoň, riaditeľ slovenskej pobočky Samsung Electronics Czech & Slovak, a zároveň dodal: „Myslím, že spojením modernej techniky a umenia vznikol zaujímavý a trochu netradičný koncept, ktorý pritiahne nielen návštevníkov predajne, ale aj okoloidúcich návštevníkov nákupného centra.“

 

Unikátnosť konceptu je podporená aj dvoma animáciami, ktoré sú zakomponované priamo do diela a posúvajú tak celkový výraz obrazu do inej roviny, ako je ho možné vidieť v galérii. Animovaná je skupina roľníkov a lietajúci vták v spodnej časti obrazu, ktoré prechádzajú zo statického zobrazenia do pohybu.

 

Stena je zložená celkovo zo šiestich LED televízorov Samsung – 46 a 55-palcových D7000, 40 a 46-palcových D8000 (v strede), 46 a 55-palcových D6750.

 

LED stena umiestnená v predajni Datart v Bratislave je na Slovensku zatiaľ prvou. Ďalšie budú nasledovať po reakciách návštevníkov.

 

Neprehliadnite: