V stredu 22.júna sa uskutoční 4.ročník konferencie iDEME

Tlačový servis  /  20. 06. 2011, 00:00

Informatizácii až po dediny a mestá bude venovaný 4.ročník konferencie iDEME 2011, ktorá sa uskutoční v stredu 22.júna v SÚZA Bratislava. Hlavnými témami bude budovanie eGovernment v SR, informatizácia samospráv, verejné obstarávanie IT projektov, Digitálna agenda EÚ 2020 a OPIS POPOLUDNIE.

Konferenciu iDEME 2011 organizuje občianske združenie Partnerstvá pre prosperitu (PPP) v spolupráci so Sdružením pro dopravní telematiku z Prahy a so zastúpením Európskej komisie v SR. Záštitu nad konferenciou prevzali primátor hlavného mesta SR Bratislava Milan Ftáčnik a splnomocnenec vlády SR pre informačnú spoločnosť Roland Sill. Na konferencii vystúpi aj splnomocnenec vlády SR pre vedomostnú ekonomiku Martin Bruncko na tému „IKT inteligentne, inteligentné IKT (ako základ vedomostnej ekonomiky)“.

V prednáške generálneho riaditeľa sekcie informatizácie spoločnosti MF SR Miloša Molnára odznejú informácie o aktuálnom stave čerpania prostriedkov v prioritnej osi 1 “eGovernment”, informácie o rozpracovanosti bežiacich projektov z pohľadu čerpania a stave príprav nových projektov. Samostatný pohľad bude M.Molnár venovať prepodkladom čerpania v nasledujúcich rokoch a identifikácii podmienok, ktoré umožnia vyčerpať dohodnuté prostriedky tiež budú odprezentované alternatívne plány pre prípad zníženého čerpania v najrizikovejších oblastiach. Riaditeľka odboru riadenia OPIS na MF SR Denisa Žiláková predstaví prípravu nových výziev, reštrukturalizáciu štúdií uskutočniteľnosti a akčný plan zrýchlenia čerpania prioritnej osi 1.


Partnermi konferencie sú spoločnosti: CSC Computer Sciences, s.r.o., ICZ Slovakia, a.s., Logica Slovakia, s.r.o. a QBSW, a.s.. Blok konferencie „OPIS POPOLUDNIE“ je organizovaný v spolupráci s MF SR ako SORO OPIS a je spolufinancovaný z Európskeho fondu pre obnovu a rozvoj (ERDF).

Podľa organizátorov sa na podujatie zaregistrovalo vyše 200 účastníkov. Presný program podujatia je zverejnený na www.ideme.net.
 

Neprehliadnite: