Samsung Smart TV ako na dlani vďaka novej aplikácii Smart View

Tlačový servis  /  16. 06. 2011, 00:00

Televízne vysielanie a ďalšie multimediálne obsahy sa prostredníctvom aplikácie Samsung Smart View presúvajú na displej inteligentného telefónu Samsung Galaxy S II, takže budete mať Smart TV jednoducho na dlani. Domáce sledovanie televízie tak získava priam neobmedzenú voľnosť.

 

Samsung Electronics Co. Ltd., popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, predstavil novú aplikáciu Samsung Smart View. Vďaka nej môžu majitelia inteligentného telefónu Samsung Galaxy S II sledovať na displeji svojho smartphonu napríklad práve vysielaný program, film či fotografie zobrazené na televízore Samsung Smart TV. Bez obáv, že by prišli napríklad o dej svojho obľúbeného seriálu, tak môžu odísť z obývačky a uvariť si v kuchyni kávu či sledovať celý seriál pod perinou. Okrem toho, aplikácia zmení mobilný telefón na diaľkový ovládač, pomocou ktorého môžu používatelia, na rozdiel od klasického televízneho ovládača, napríklad jednoducho zadávať texty vďaka virtuálnej QWERTY klávesnici alebo ovládať hry joystickom.


Prostredníctvom novej aplikácie Samsung Smart View je možné sledovať na displeji smartphonu multimediálne obsahy, ktoré sú súčasne vysielané na obrazovke televízora. Rovnaký film, ktorý sleduje rodič v obývacej izbe na Smart TV, môže sledovať aj dieťa vo svojej izbe na displeji telefónu Samsung Galaxy S II. Možnosti monitorovania idú však ešte o niečo ďalej a dieťa sa vo svojej izbe môže dokonca pozerať na obľúbený film spustený z Blu-ray prehrávača pripojeného k Samsung Smart TV, aj keď rodič v obývačke práve sleduje na obrazovke televízne noviny.


„Samsung Smart View je revolučné riešenie, ktoré prináša do domácností úplne nové možnosti, ako si užiť všetky multimediálne obsahy. V prepojení s unikátnymi vlastnosťami smartphonu Samsung Galaxy S II umožňuje funkcionalita televízorov Samsung Smart TV svojim majiteľom užívať si skutočne inteligentnejší život bez technologických obmedzení," uviedol Jan Vaníček, Content Manager spoločnosti Samsung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samsung sa vždy snažil o to, aby si filmy, televízne programy, hudbu a ďalšie požadované obsahy uložené na DNLA zariadeniach ako je počítač, mobilný telefón či fotoaparát, mohli zákazníci zobraziť na veľkých obrazovkách svojich televízorov. Teraz túto snahu rozširuje a zameriava sa na opačný koniec prepojenia – na mobilné zariadenie.

 

Akékoľvek multimediálne obsahy zobraziteľné na televízore Smart TV, teda televízne vysielanie, filmy z Blu-ray prehrávača, záznamy z videokamery atď., sú na displej inteligentného mobilného telefónu Samsung Galaxy S II prenášané bezdrôtovo cez Ethernet. Prepojenie Smart TV a smartphonu Samsung Galaxy S II ide ešte ďalej, keď umožňuje majiteľom spustiť cez svoj inteligentný telefón inú nainštalovanú aplikáciu televízora Samsung Smart, a tým ho tak vzdialene ovládať a využívať funkcie Smart TV.


 

„Televízory Samsung Smart dominujú súčasnej „smart revolúcii“ nielen samotnými vlastnosťami Smart TV, akými sú bohatý obsah, 2D a 3D zobrazenie, inteligentné funkcie či dizajn, ale aj vďaka prepojiteľnosti s ďalšími zariadeniami. Naši zákazníci tak môžu využívať napríklad Qwerty Smart diaľkové ovládanie, aplikáciu Smart Remote, ktorú sme predstavili vlani v apríli a teraz aplikáciu Smart View," uviedol Ondrej Lukáč, Marketing Manager AV divízie Samsung.

 

Samsung bude aplikáciu Samsung Smart View ďalej aktualizovať o ďalšie funkcie vzdialeného ovládania vytvorené pre Smart TV, aby podporil zákazníkov v používaní unikátnych vlastností inteligentných televízorov Smart mnohými rozmanitými spôsobmi. V najbližšej dobe bude aplikácia Smart View rozšírená o funkciu Televízny program, vďaka ktorej budú môcť používatelia vyhľadávať informácie o televíznych programoch pomocou displeja svojho inteligentného mobilného telefónu.


S novou aplikáciou Samsung Smart View, ktorá je teraz dostupná zadarmo v obchode Android Market, je možné v súčasnosti prepojiť inteligentný telefón Samsung Galaxy S II a televízory Samsung Smart TV od radu D7000 vyššie. V júli bude možné aplikáciou prepojiť aj prehrávač Galaxy player (YP-GB70) a neskôr v tomto roku ju budú môcť využívať aj majitelia inteligentných telefónov Samsung Galaxy S a tabletu Samsung Galaxy Tab, ktorí aplikáciu nájdu vo firemnom obchode SamsungApps.

Neprehliadnite: