IFS rozširuje ponuku BI

Tlačový servis  /  16. 06. 2011, 00:00

Spoločnosť IFS, významný svetový dodávateľ podnikových informačných systémov, predstavila nový koncept v oblasti Business Intelligence (BI). Cieľom je ponúknuť zákazníkom voľbu z viacerých variantov BI riešení a podporiť ich integráciu s ostatnými systémami.

 

Nová ponuka BI riešení od IFS dáva zákazníkom možnosť voľby konceptu „BI by Choice“ (BI podľa výberu) a „BI Built in“ (zabudovaná BI). Vďaka tomu môžu zákazníci integrovať do riešenia IFS Aplikácie BI platformu podľa vlastného výberu alebo zvoliť variant Microsoft BI v podobe zabudovanej funkcie.

Prostredníctvom koncepcie „BI Built in“ propaguje spoločnosť IFS BI ako neoddeliteľnú súčasť každodenných podnikových procesov. Komponenty zabudovanej BI je nutné chápať ako prirodzené časti celého systému. Z praktického hľadiska to znamená, že do ERP riešenia IFS Aplikácie je priamo integrovaných viac funkcií BI. Zabudovaný prístup zahŕňa taktiež širšiu a hlbšiu integráciu s riešením Microsoft BI. Tento kompletne pripravený balík obsahuje celý rad funkcií BI riešenia a obstaráva ich prepojenie s intuitívnym vyhotovením riešenia IFS Aplikácie. Ide o komplexné a dokonale integrované riešenie, ktoré je ľahko a rýchlo nasaditeľné, pre používateľa jednoducho uchopiteľné bez nutnosti špeciálneho školenia.

Koncepcia „BI by Choice“ (BI podľa výberu) je určená organizáciám s jasnými preferenciami nástrojov BI. V praxi to znamená, že informácie sú zobrazované v rámci riešenia IFS Aplikácie a systém je možné integrovať s ďalšími riešeniami BI na úrovni čistých dát. Inými slovami, kontaktné body medzi riešením IFS Aplikácie a riešeniami BI tretích strán sa nachádzajú na vyššej než základnej transakčnej úrovni. Vďaka tomu je možné okamžite „pripojiť“ akýkoľvek balík BI k riešeniu IFS Aplikácie a súčasne zachovať vysokú mieru integrácie a kompletnosť.

Praktickým príkladom realizácie „BI by Choice“ je lokálne riešenie APIS (Altec Productive Intelligence System) vyvinuté českým implementačným partnerom IFS, spoločnosťou ALTEC. Toto riešenie kombinuje pokročilé BI funkcie IFS Aplikácií so špecifickou funkcionalitou APISu vyvinutou na základe radu praktických realizácií u zákazníkov po celej Českej republike a na Slovensku. Nasadenie tohto riešenia zákazníkom prináša predovšetkým presné a aktuálne informácie pre manažment. Praktická je taktiež vizualizácia dát z niekoľkých rôznych zdrojov do jedného výstupu, vrátane možnosti jednoduchej modifikácie a tvorby výstupov používateľom. Prednosťou potom je nepochybne rýchlosť zavedenia aj overenia popisovaného riešenia.

„Zákazníci v Českej a Slovenskej republike preferujú jednoduchú a rýchlu implementáciu BI riešenia, rozhodujúca je samozrejme priaznivá cena a jednoduché ovládanie pre používateľov na jednej strane a možnosť prispôsobiť reporty vlastným preferenciám na strane druhej. Oboje ponúka ako MS BI, tak APIS,“ dopĺňa Tomáš Krejza, konzultant IFS Czech.

Neprehliadnite: