Tajomstvo odhalené-Nokia s Windowsom

Juraj Babjak  /  26. 06. 2011, 00:00

Nedávno sa uskutočnila konferencia spoločnosti Nokia. Na nej bol predstavený mobil tejto značky, ktorý má operačný systém Windows.

Stephen Elop na začiatku konferencie poprosil všetkých zúčastnených aby vypli svoje mobily a fotoaparáty. Išlo o veľmi utajenú záležitosť. No šikovným novinárom sa podarilo tento mobil natočiť a získať o ňom informácie. Boli to konkrétne novinári z Maďarska, ktorým sa podaril tento husársky kúsok. Takisto sa im podarilo natočiť aj video, ktoré neskôr zavesili na internet.

 

Novučičká Nokia sa vraj dosť podobá na model N9. Ten bol predstavený tiež len nedávno v Singapure. Vzhľad je dosť miniatúrny. Na Nokii N9 sa ovláda všetko cez dotykový displej. Aj vstup do menu.

 

 

To, že Nokia chce skonštruovať model s operačným systémom Windows vyslovila už na začiatku roka. Obidve spoločnosti dohodli spoluprácu a výsledok bude v obchodoch už čoskoro. Nokia nadviazala spoluprácu s Windowsom hlavne kvôli svojmu nie práve najlepšiemu postaveniu na trhu. Elop informoval, že msuai konať veľmi rýchlo a niečo vymyslieť. Tak teda oslovili Windows. Windows za toto spojenie vraj vysolil nemalú čiastku.

 

Zdroj

Neprehliadnite: