Google má problém!

Juraj Babjak  /  27. 06. 2011, 08:09

Podľa najnovších správ v najbližších dňoch dôjde k vyšetrovaniu spoločnosti Google. Vyšetrovanie bude viesť Americká Federálna Obchodná Komisia. Príčinou je údajné uprednostňovanie vlastných služieb zo strany spoločnosti Google.

Americký Wall Street Journal uviedol, že komisia všetko prešetrí do najmenších detailov. Na Google sa vraj sťažovala už celá rada firiem s obvinením, že uprednostňovaním vlastných produktov manipuluje s trhom. Google vraj nedáva priestor ostatným firmám umiestniť svoje produkty na prvých miestach vo vyhľadávačoch. Týmto poškodzuje zákazníkov. Pretože o tom, ktoré produkty by mali byť na prvých miestach by mal rozhodnúť zákazník a nie Google. Do kauzy sa zapojilo viacero firiem ako napríklad Microsoft pod záštitou Fairsearch.org.

 

Google

 

Možno to bude prekvapujúce, ale nejde o jediné vyšetrovanie spoločnosti Google kvôli takémuto chovaniu. Vyšetrovanie proti Google spustila aj Európska komisia. Takisto ide o to, že Google zvýhodňuje pri vyhľadávaní zákazníkmi niektoré weby a služby.

Zdroj: Guardian

Neprehliadnite: