GFI Software ohlasuje nový GFI LANguard 2011

Tlačový servis  /  13. 06. 2011, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), dnes oznámila, že uviedla GFI LANguard 2011, najnovšiu verziu komplexného riešenia na skenovanie zraniteľnosti. GFI LANguard 2011 je prvým riešením pre správu zraniteľnosti sietí a patch management, ktoré sa dá integrovať s viac ako 1 500 bezpečnostnými aplikáciami a ktoré umožňuje vyhľadávanie kľúčových slov. Nová verzia demonštruje odhodlanie spoločnosti GFI ponúkať malým a stredne veľkým firmám inovatívne produkty spĺňajúce potreby dnešného dynamického IT prostredia.

 

GFI LANguard 2011 kombinuje bezpečnostné skenovanie, patch management a audítovanie sietí a softvéru v jednom riešení, ktoré umožňuje IT profesionálom skenovať, detegovať, hodnotiť a opravovať bezpečnostné riziká vo svojich sieťach s minimálnym administrátorským úsilím. GFI LANguard poskytuje administrátorom schopnosť inventarizovať zariadenia pripojené do sietí, dostávať upozornenia o zmenách, ako napríklad notifikácie o novonainštalovanej aplikácii, mať istotu správneho fungovania antivírusových aplikácií a posilňovať zhodu s priemyselnými štandardami a požiadavkami prostredníctvom automatizovaného patch managementu, ktorý minimalizuje potenciálnu zraniteľnosť siete. Riešenie dokáže prostredníctvom jednej konzoly riadiť až 5 000 staníc a zariadení.

Inovované funkcie GFI LANguard 2011 zahŕňajú:

  • Kompletný prehľad o zabezpečení siete – obsahuje nový riadiaci panel, ktorý spracováva všetky bezpečnostné skeny, poskytuje prehľad o aktuálnom stave zabezpečenia siete a eviduje históriu všetkých relevantných zmien urobených na sieti.

  • Jednoduchšiu správu zabezpečenia – dá sa integrovať s viac ako 1 500 kritickými bezpečnostnými aplikáciami vrátane antivírusov, antispyware softvéru, firewallu, URL filtrovania, instant messagingu, peer-to-peer, šifrovania diskov, VPN, softvéru na prevenciu straty dát, zálohovacích aplikácií a riešení pre riadenie prístupu k pamäťovým zariadeniam na rýchlu a jednoduchú identifikáciu existujúcej bezpečnostnej infraštruktúry, reportovania stavu každej aplikácie a nápravu akýchkoľvek bezpečnostných problémov.

  • Rýchle vyhľadávanie – umožňuje administrátorom vyhľadávať kľúčové slová v rámci výsledkov skenu pre jednoduchý a rýchly začiatok adekvátnych akcií.

  • Rýchlejšie bezpečnostné skenovanie – využíva lokálnych agentov na automatizáciu a distribúciu skenovacích úloh na klientských staniciach, čo vedie k rýchlejšiemu a presnejšiemu skenovaniu. Tisícky staníc, vrátane tých pripojených cez WAN prostredie, môže byť preskenovaných za pár minút.

  • Vylepšené reportovanie – zjednodušuje správu a distribúciu reportov. Dostupné sú aj reporty špecificky zamerané na bezpečnostné štandardy v oblasti platobných kariet (PCI DSS), ktoré pomáhajú organizáciám vyhovieť regulačným nariadeniam.

  • Rozpoznanie virtuálnej infraštruktúry – deteguje virtuálne zariadenia hostované na skenovaných počítačoch, čo dáva administrátorom kompletný prehľad o ich virtuálnej infraštruktúre.


 

„Navrhli sme GFI LANguard 2011 ako virtuálneho bezpečnostného poradcu pre našich zákazníkov,“ povedal Cristian Florian, produktový manažér v GFI Software. „Neustále sa usilujeme o vylepšovanie našich produktov inováciou funkcií, ktoré spĺňajú náročnejšie potreby SMB firiem. Naša posledná verzia GFI LANguard je prvým riešením pre zabezpečení siete, ktoré automatizuje detekciu chýbajúcich patchov a ich opravu v prostredí piatich najvýznamnejších webových prehliadačov postavených na systémoch Windows. GFI LANguard 2011 je momentálne prvým riešením tohoto druhu, ktoré je možné integrovať s viac ako 1 500 kritickými bezpečnostnými aplikáciami.“


Inovativne pre SMB segment

GFI Software vyvíja široký rad riešení, ktoré pomáhajú malým a stredne veľkým podnikom zabezpečovať ich IT operácie a lepšie riadiť všetky zariadenia pripojené do ich sietí. Infraštruktúrne riešenia GFI Software zahŕňajú systémy pre zálohovanie a obnovu dát, správu logov, sieťový fax server, monitoring sietí, bezpečnostné skenovanie sietí, patch management, riadenie sieťového prístupu a webový monitoring.

Neprehliadnite: