TLAČOVÁ SPRÁVA LG vývojárom: Real 3D SDK pre nové 3D smartfóny

Tlačový servis  /  07. 06. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics CZ (LG), ktorá je svetovým lídrom a technologickým inovátorom v mobilných komunikáciách, prináša SDK (Software Development Kit) pre všetkých vývojárov, ktorí chcú pripravovať 3D aplikácie pre prvý smartfóne s 3D displejom - LG Optimus 3D.

 

LG Optimus 3D je vybavený unikátnou technológiou Real3D. Ide o stereoskopické zobrazenie, ktoré využíva fyziológiu ľudského tela. Oči sú od seba vzdialené približne 6,5 ​​cm a displej pre každé oko zobrazuje iný obraz. Tým vzniká 3D vnem. Pritom pre 3D videnie nie sú potrebné žiadne okuliare.

3D displej je obrovskou príležitosťou pre vývojárov softvéru i hier. Môžu svojim zákazníkom ponúknuť úplne nový zážitok. Nie všetci vývojári ale majú s programovaním obsahu "do 3D" skúsenosti, preto im LG chce pomoct. Do Android SDK, ktorý používa každý vývojár aplikácií pre Android, si jednoducho stiahnu nový repozitár z adresy http://developer.lgmobile.com/sdk/android/repository.xml, v ktorom je k dispozícii Android Real3D API.

"Pre 3D vývojárov sme pripravili balík, ktorý im pomôže s programovaním. Z jednoduchých demo aplikácií rýchlo pochopia postup a systém zobrazenia na displeji. Emulátor im umožní ladiť hotové aplikácie na bežnom monitore, s pomocou červeno-azúrových okuliarov," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.

Real 3D SDK ponúka plný komfort pre všetkých vývojárov, ktorí nemajú s 3D aplikáciami vôbec žiadne skúsenosti. Z pripravených demo aplikácií je veľmi jednoduché pochopiť, ako programovanie pre 3D displej funguje. Ak vývojár narazí na problém, s ktorým si nebude vedieť rady, môže sa obrátiť na moderované fórum. Špecialisti zo spoločnosti LG pomôžu problém vyriešiť. Fórum sa nachádza v časti pre developerov na stránkach www.lgmobile.com a je samozrejme zadarmo. LG Optimus 3D je prvý telefón na svete, ktorý je vybavený 3D displejom s uhlopriečkou 4,3". Smartfón je vybavený aj 3D fotoaparátom, ktorý nielenže fotí 3D fotografie, ale aj natáča 3D video. Priamo na telefóne môžete sledovať 3D videá zo špeciálnej sekcie YouTube (http://www.youtube.com/3D), všetko samozrejme s plným komfortom - bez okuliarov. 3D fotografie alebo 3D filmy, natočené týmto smartfónom, nemusíte sledovať len na displeji telefónu. Cez HDMI konektor telefón pripojíte k televízoru a môžete si užiť báječné 3D, napríklad na fantastických televízoroch s technológiou LG Cinema 3D.

 

Neprehliadnite: