Moderná maturita z účtovníctva na PC

Tlačový servis  /  06. 06. 2011, 00:00

Na Slovensku prebieha praktická časť maturity z účtovníctva na väčšine školách písomnou formou. Niektorým školám sa ale vďaka projektu Podpora škôl darí realizovať maturity moderne priamo na počítačoch. Štu­den­ti sú tak maturitou z účtovníctva lep­šie pri­pra­ve­ní na po­tre­by svojho bu­dú­ce­ho zames­tna­nia.

 

Projekt Podpora škôl funguje už od roku 2004 a je v ňom zapojených viac ako 700 vzdelávacích inštitúcií z celého Slovenska. V rámci projektu získala každá škola bezplatne veľa benefitov - školské verzie programov, príručky, konzultácie alebo telefonické poradenstvo spolu v hodnote desiatok tisíc EUR. Pedagógom poskytuje každoročne bezplatné semináre a študentom učebné materiály. Jednou zo škôl je aj Obchodná akadémia v Nitre. Pedagogička Ing. Jana Ryšová v rozhovore uviedla:

 

„Do projektu podpora škôl sme zapojení päť rokov. Predtým sme pracovali s iným programom, ale kvalita a podmienky poskytnutia ekonomických softvérov firmou KROS  nás presvedčili a rozhodli sme sa pre zmenu.

Školský vzdelávací program sme si upravili tak, aby teoretická a praktická výučba prebiehali v súlade. S ekonomickými softvérmi začíname v treťom ročníku, na hodinách ekonomických aplikácií, keď už žiaci majú zvládnuté základy účtovníctva. Začíname programom Olymp, najviac sa venujeme Omege a na konci tretieho ročníka spracúvame účtovníctvo živnostníka v Alfe. Dôležité je nielen to, aby sa    žiaci naučili  ovládať programy, ale  aby si  vedeli  výpočty   skontrolovať  aj  ručne na hodinách účtovníctva.“

 

Každoročne na programoch KROS maturujú z účtovníctva stovky žiakov. Po úspešnom zvládnutí maturitnej skúšky maturanti bezplatne získajú certifikáty, ktoré im môžu pomôcť pri hľadaní zamestnania.

 

Celý rozhovor o moderných maturitách a viac informácií nájdete na www.kros.sk/rozhovor.

Neprehliadnite: