Zvýšte výkon svojho počítača prostredníctvom bleskového úložiska na dáta

Tlačový servis  /  06. 06. 2011, 00:00

Nový rad 2,5" SATA II SSD diskov od Verbatimu je ideálnou náhradou za bežný pevný disk pre notebooky i stolové PC. Tieto disky prinášajú mimoriadne rýchle dátové prenosy až 250 MB/s pri čítaní a 220 MB/s pri zápise, rýchlejší systémový štart, kratšie časy odozvy, ale i dlhšiu výdrž na batérie a väčšiu odolnosť voči nárazom oproti tradičným pevným diskom.

 

Súčasťou SATA II SSD je zásuvka na umiestnenie do 3,5" pozície a napájací kábel na možnú inštaláciu v stolovom PC. Disk je možné dostať v špecializovaných obchodoch a u predajcov VAR za odporúčané ceny 129 € (64 GB), 238 € (128 GB) a 470 € (256 GB).

 

  • Rýchlosť čítania až 250 MB/s a zápisu až 220 MB/s

  • Rýchlejší systémový štart

  • Dlhšia výdrž na batérie a kratšie odozvy

  • Odolnejší voči nárazom oproti tradičným HDD

  • Pokročilá kompenzácia opotrebovania a oprava chýb pre dlhodobý výkon a spoľahlivosť

  • Dostupné kapacity 64 GB, 128 GB a 256 GB

 

Výhody SSD diskov sú dobre známe. Na uloženie dát používajú polovodičové pamäťové čipy flash, takže na rozdiel od pevných diskov neobsahujú žiadne pohyblivé časti. Vďaka tomu sú mechanicky stabilnejšie a menej náchylné na chyby. Navyše nevytvárajú žiadny hluk a spotrebujú len malé množstvo energie.

 

SATA II SSD disk je odolnejší voči nárazom a vibráciám, takže vydrží dlhšie v náročnejších podmienkach a pritom ponúka omnoho väčší výkon než bežný pevný disk. „SSD má dlhšiu výdrž na batériu, rýchlejšiu odozvu, je odolnejší a umožňuje rýchlejší štart systému. Zvýšená odolnosť z neho robí ideálnu náhradu za tradičné pevné disky najmä v prenosných počítačoch, ktoré sú náchylnejšie na nárazy,“ vysvetľuje Hans-Christoph Kaiser, Business Development Manager Flash, Verbatim EUMEA.

Retailová verzia v predaji v Q4

Okrem produktového radu určeného predajcom VAR bude od posledného štvrťroka možné dostať taktiež retailový produkt. Ten obsahuje navyše softvér na zálohovanie celého disku a dátový kábel.

Neprehliadnite: