Ericsson získal cenu za najvýznamnejší prínos pre výskum a vývoj LTE

Tlačový servis  /  03. 06. 2011, 00:00

Ericsson má víziu zosieťovanej spoločnosti, kde všetko, čo by mohlo mať prínos z pripojenia na internet, pripojené bude. LTE je kľúčovou technológiou pre tento typ vývoja. Z tohto dôvodu považuje Ericsson nepretržité a dostatočné investície do výskumu a vývoja v oblasti LTE technológií za veľmi podstatné.

 

17. mája na Svetovom summite LTE technológií v Amsterdame získal Ericsson od spoločnosti Informa cenu Informa LTE Award za najvýznamnejší prínos do výskumu a rozvoja LTE technológií. Ocenenie je uznaním za prínos do výskumu a vývoja LTE v oblasti investícií a realizovaných výskumných projektov, ktoré pozitívne ovplyvnili komerčný úspech LTE technológií

Ericsson ma najvyznamnejsi podiel na publikovanych specifikaciach technologie LTE vďaka svojim rozsiahlym investíciám do výskumu a vývoja ako aj skúsenosti zo zavádzania LTE. . Spoločnosť predpokladá , že je držiteľom 25% všetkých kľúčových patentov v oblasti LTE. Ericsson dodal veľkú väčšinu komerčných LTE sietí na svete, vrátane prvej komerčnej LTE siete ako aj v súčasnosti najväčšej komerčnej inštalácie LTE technológie. LTE siete dnes využíva 200 miliónov ľudí, pričom 130 miliónov z nich využíva LTE siete, dodane spoločnosťou Ericsson.

Ericsson sa zameriava na rýchle a bezproblémové komerčné uvedenie na trh s dôrazom na užívateľskú skúsenosť. Je preto uprednostňovaným a najväčším partnerom pre overovanie čipových sad pre LTE technologiu., Taktiež uviedol samoorganizujúce sa siete (Self Organizing Networks, SON) pre prostredie LTE,, ktoré sú kľúčové pre rýchle zavádzanie komerčnej platformy LTE. Vďaka tomu ponúka zákazníkom štandardizované siete typu “plug and play” s vysokým stupňom automatizácie, ktorá prináša úsporu času a zlepšenie výkonu.

Vo všetkých oblastiach výskumu a vývoja nových technológií je Ericsson držiteľom 27.000 udelených patentov. Spoločnosť zamestnáva viac ako 18.000 ľudí vo vsetkych divíziách vyskumu a vývoja, ktoré sa nachádzajú v 17 krajinách.

Neprehliadnite: