IBM oslavuje 100 rokov od vzniku

Martin Fialka  /  16. 06. 2011, 00:00

Práve dnes spoločnosť IBM oslavuje 100 rokov od vzniku, ktoré bolo 16.11.1911. Žiadna konkurenčná počítačová firma sa nemôže chváliť takýmto dlhým pôsobením na trhu.

 

Spoločnosť si na pamiatku vytvorila knihu, ktorá nesie názov „Ako urobiť svet lepším: myšlienky, ktoré utvárali jedno storočie a jednu spoločnosť“  ale aj dokumentárny film „Divoké kačice“.

Spoločnosť nesie veľa ocenení, úspechov a objavov ohľadne výpočtovej techniky. Patria sem napríklad vytvorenie nového modelu výpočtovej techniky, mainframe System/360, vynález čiarového kódu, osobný počítač a mnoho ďalších. Na našom území táto firma už pôsobila v roku 1932 v ČSR prvenstvo v strednej a východnej Európe a šiesta na celom kontinente. Pražské výskumné laboratórium IBM nadviazalo na toto a venuje sa rozpoznávaniu reči a funguje už 16 rokov.

Storočné výročie oslávia aj zamestnanci firmy, a to prácou mimo zamestnania v prospech svojho okolia. Približne na 300 tisíc zamestnancov spoločnosti IBM vrátane bývalých, rodinných príslušníkov ale aj na klientov venujú 2,5 milióna hodín v dobrovoľníckych projektoch, neziskových organizáciách a podobne.

Nasledovne odporúčam si pozrieť stránku www.ibm100.com, kde nájdeme zaujímavosti navyše.

Zdroj: ibm100.com,

Neprehliadnite: