GFI Software uvádza GFI Backup 2011 pre jednoduchšie zálohovanie a obnovu dát

Tlačový servis  /  19. 05. 2011, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), dnes oznámila uvedenie novej verzie produktu GFI Backup pre zálohovanie a obnovu dát na serveroch a staniciach. GFI Backup 2011 poskytuje možnosti jednoduchšieho zálohovania a rýchlej obnovy dát, a popri tom ponúka efektívnu správu, možnosť rýchleho nastavenia a priaznivú cenu.

 

Vďaka zálohovaniu staníc umožňuje GFI Backup 2011 riešiť tradičné zlozvyky užívateľov, ktorí svoje dáta neukladajú na sieťový disk, ale prakticky kamkoľvek vo svojom počítači. Dovoľuje tiež vytvárať obrazy diskov a prenos systému na počítač s odlišným hardvérom. Nová verzia ďalej ponúka podporu virtualizácie, zálohovanie otvorených súborov, zálohovanie rôznych verzií rovnakého súboru, poskytuje plnú podporu diakritiky a medzinárodných znakov a umožňuje jednoduchú obnovu vďaka použitiu štandardného (neproprietárneho) formátu zip.

 

„Správne zálohovanie dát je jednou z najviac podceňovaných činností v mnohých podnikoch, ktorá môže viesť až k trvalej strate kritických dát a následne až k zníženiu konkurencieschopnosti firmy,“ hovorí Martin Říha, riaditeľ pre stratégiu GFI Česká republika a Slovensko. „Všetci vieme, aké je ťažké prinútiť užívateľov k tomu, aby všetky dôležité súbory ukladali na zálohovaný sieťový disk. Nová verzia produktu GFI Backup umožňuje administrátorom jednoducho nastaviť a urobiť zálohovanie súborov na užívateľských staniciach podľa vopred nastavených filtrov úplne automaticky, čím minimalizuje pravdepodobnosť straty dôležitých dát.“

GFI Backup 2011 je dostupný v troch edíciách:

Network – pre malé a stredne veľké firmy vyžadujúce zálohu dát na pracovných staniciach.

Professional – pre podniky vyžadujúce centralizovanú správu zálohovania dát a pokročilé metódy obnovy dát.

Freeware – pre zálohovanie dôležitých dát na domácom PC alebo v nekomerčnom prostredí.

 

V oblasti zálohovania, obnovy a synchronizácie dát prináša GFI Backup 2011 podnikom nasledujúce prínosy:

  • Zaistenie kontinuity podnikania vďaka spoľahlivému zálohovaniu a obnove súborov, ktoré sa nachádzajú na serveroch a staniciach.

  • Jednoduchšiu prácu vďaka zálohovaniu súborov, ktoré zodpovedajú určitým parametrom (napríklad listy, tabuľky, prezentácie, obrázky alebo výkresy).

  • Vždy aktuálne súbory na rôznych počítačoch vďaka synchronizácii súborov medzi stanicami, servermi a notebookmi.

  • Vyššiu bezpečnosť vďaka šifrovaniu a možnosti redundancie zálohy (tzv. záloha zálohy) na iné, geograficky oddelené miesto (napr. cez protokol FTP).

  • Úsporu nákladov vďaka rýchlemu obnoveniu systému z obrazu disku.

 

Administrátorom prináša GFI Backup 2011 možnosť konfigurácie a správy z webovej konzoly pre správu s prístupom odkiaľkoľvek po sieti alebo aj z internetu bez nutnosti vytvárania VPN tunelov. Ďalej ponúka možnosti pokročilého plánovania úloh a monitorovania stavu a reportovania, čo znamená, že je k dispozícii prehľad aj o tom, či daná záloha prebehla v poriadku. Reporty obsahujú prehľad o vykonaných aktivitách i o všetkých prípadných chybách a varovaniach, takže administrátor má aktuálne informácie o stave zálohovania.

Neprehliadnite: