SES astra podpísala dohodu so srbským operátorom Telekom Srbija

Tlačový servis  /  19. 05. 2011, 00:00

SES ASTRA, súčasť skupiny SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), dnes oznámila, že podpísala zmluvu o dodatočnej kapacite so srbským telekomunikačným operátorom Telekom Srbija na distribúciu signálu priamo do domácností (DTH) verejnoprávneho TV programu RTS Sat a rozhlasovej stanice Radio Beograd na území Srbska.

 

Programy budú voľne dostupné na satelite ASTRA na orbitálnej pozícii 19,2 stupňa východne už od 1. júna 2011. Spoločnosť SES ASTRA týmto získala ďalšieho kľúčového zákazníka na Balkáne pre pozíciu 19,2E.

 

Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ skupiny SES, povedal: „Sme veľmi radi, že sme podpísali ďalší významný kontrakt o dodatočnej kapacite s operátorom Telekom Srbija. Tento kontrakt predstavuje výrazný posun v rámci našej stratégie vytvoriť z orbitálnej pozície 19,2E dôležitú pozíciu pre DTH príjem na Balkáne. Program RTS Sat ako aj rozhlasová stanica Radio Beograd sú atraktívnym prírastkom k bohatej ponuke dostupnej na pozícii ASTRA 19,2E, ktorý umožní rozšíriť náš dosah v tomto dynamickom regióne.“

Neprehliadnite: