Sony má najrýchlejšiu pamäťovú kartu v histórii

Tlačový servis  /  18. 05. 2011, 00:00

Sony má v predaji najrýchlejšiu pamäťovú kartu, ktorá prenáša údaje rýchlosťou až 50 MB/s. Memory Stick PRO-HG Duo HX tak prekonala doterajší rýchlostný rekord karty SD UHS-I. PRO-HG Duo HX od Sony je určená najmä pre digitálne fotoaparáty a kamery s možnosťou vysokorýchlostného snímania obrazu a natáčanie videí v HD rozlíšením či 3D. Zaujímavosťou karty je 10-ročná záruka. Karta je dostupná s kapacitou 8, 16 a 32 GB.

 

Rýchlosť na 1. mieste

Ak použijete pamäťovú kartu PRO-HG Duo HX napríklad v kompaktnom fotoaparáte Sony NEX-5, dokážete v režime vysokorýchlostného kontinuálneho snímania za jednu minútu nasnímať až 190 snímok formátu JPEG. To je viac než dvojnásobná rýchlosť oproti štandardnej SD karte, ktorej schopnosti sa pohybujú na úrovni cca 80 snímok/min. Táto pamäťová karty tiež zrýchli prenos nasnímaných súborov a ich zálohovanie. Kopírovanie video súboru typu AVCHD o veľkosti 32 GB do vášho PC potrvá len 11 minút. To je dvojnásobne vyššia rýchlosť, než akú dosahujú dnešné najrýchlejšie pamäťové karty SDHC.

Výrazný posun v tejto oblasti umožnila nová technológia HX Engine z dielne Sony. Tento inteligentný ovládač Flash pamäte vylepšuje efektivitu prenosu údajov a korekciu chýb pre rýchlejšie a stabilnejšie čítanie, alebo zapisovanie veľkých súborov. Vysokú spoľahlivosť novej pamäťovej karty podčiarkuje aj 10-ročná záruka.

Softvér na záchranu dát na karte

Spoločnosť Sony navyše poskytuje majiteľom pamäťových kariet zaujímavý softvér, ktorý dostanú bezplatne pri registrácii na stránke www.sony.net/memorycard. Získajú tak program File Rescue, ktorý dokáže obnoviť náhodne vymazané alebo poškodené súbory na pamäťovej karte. Miera úspešnosti obnovy dát je až 90 %, takže sa viac netreba báť straty dôležitých údajov. Pre zaregistrovaných majiteľov je tiež bezplatne k dispozícii softvér x-Pict Story, ktorý umožní komukoľvek vytvoriť z digitálnych snímok skvelú prezentáciu. Tento praktický softvérový balíček dokáže spojiť obľúbené snímky s vizuálnymi efektmi a vytvoriť tak profesionálne vyzerajúce prezentácie. Integrácia so softvérom Picture Motion Browser uľahčuje rýchle a pohodlné nahratie na stránky, zamerané na zdieľanie obsahu, ako je napríklad YouTube.

 

Nová pamäťová karta Memory Stick PRO-HG Duo HX od spoločnosti Sony je v predaji od mája. Cena 8 GB verzie je 38 €, 16 GB verzie 73 € a 32 GB verzie 168 €.

 

 

 

-Záver-

Ďalšie informácie poskytne:

 

Petra Stoláriková

SEESAME Communication Experts

Tel: +421 917 749 302

Fax: +421 2 43 33 00 03

E-mail: stolarikova@seesame.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekologická informácia
Spoločnosť Sony sa intenzívne snaží o neustálu optimalizáciu výrobných postupov, aby zabezpečila vývoj a výrobu svojich produktov spôsobom ohľaduplným k životnému prostrediu. Za účelom získania ďalších informácií o ekologických aktivitách spoločnosti Sony prosím navštívte stránku www.sony.eu/eco.

Neprehliadnite: