Samsung predstavil šťuku medzi tlačiarňami – najrýchlejšiu čiernobielu laserovú tlačiareň na svete – Samsung ML 6510!

Tlačový servis  /  16. 05. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti digitálnych médií a digitálnej konvergencie Samsung Electronics predstavila najrýchlejšiu čiernobielu laserovú tlačiareň na svete – rad ML 5510/6510. Nový rad tlačiarní, ktorý bol navrhnutý s ohľadom na potreby stredne veľkých a veľkých podnikov, umožňuje dosiahnuť vyššiu produktivitu, pretože aj rozsiahle tlačové úlohy v kancelárskom prostredí zvláda rýchlejšie.

 

Rad tlačiarní Samsung ML-5510/6510 je vybavený procesorom s frekvenciou 700 MHz, 1 Gbps sieťovou kartou a systémovou pamäťou s kapacitou až 768 MB. Okrem týchto vlastností ponúka špičkový výkon pri nízkych celkových nákladoch a dokáže vytlačiť až 62 strán veľkosti A4 za minútu, čo z tlačiarne Samsung ML-6510 robí najrýchlejšiu čiernobielu tlačiareň formátu A4 na svete. Novo uvedený rad tlačiarní zvláda mesačnú záťaž až 275 000 strán a je vybavený tonerom s extrémne vysokou kapacitou, ktorá vystačí na tlač až 30 000 strán, takže odpadá nepríjemná nutnosť častej výmeny tonera.

 

„Keď hovoríme s našimi zákazníkmi, počúvame, že medzi hlavné požiadavky, ktoré na tlačiarne majú, patrí bezproblémová a jednoduchá prevádzka, úspora nákladov a rýchlosť tlače,“ uviedol JaePil Kim, viceprezident európskej IT divízie spoločnosti Samsung Electronics Europe. "Spoločnosť Samsung vyvíja tlačiarne, ktoré týmto potrebám vychádzajú v ústrety, ponúkajú vysokú kvalitu tlače, jednoduchú prevádzku a poskytujú tak užívateľom inteligentné tlačové riešenia," povedal JaePil Kim.


Tlačiarne ML-5510/6510 sú vybavené aj technológiou brániacou zablokovaniu papiera v tlačiarni, ktorá zabraňuje odoberaniu viac ako jedného listu papiera a v porovnaní s existujúcimi prístrojmi znižuje až o 50% počet prípadov, kedy k zablokovaniu papiera v tlačiarni dôjde. Tým umožňuje dosiahnuť vysokú tlačovú kapacitu až 275 000 strán mesačne.


Prevádzka tlačiarní ML-5510/6510 je lacnejšia a ekologickejšia než kedykoľvek predtým vďaka samostatnému systému tonera s vysokou kapacitou, úspornému režimu a simuláciou tlačových výsledkov. Tieto funkcie zákazníkom umožňujú dosiahnuť úsporu spotreby elektrickej energie i papiera. Zákazníci, okrem vyššie uvedeného,​ tiež môžu na tlačiarni jedným stlačením tlačidla zvoliť režim úspornej a duplexnej (obojstrannej) tlače a skontrolovať stav tonera aj zostávajúcu zásobu papiera v tlačiarni.


Medzi ďalšie funkcie tlačiarní ML-5510/6510 patrí jednoduchá tlač podporovaná 4-riadkovým LCD displejom a numerickou klávesnicou, tlač na vyžiadanie na základe PIN kódu a možnosť priamej tlače z pamäťových zariadení cez USB. Tlačiarne rovnako umožňujú diaľkovú kontrolu stavu spotrebného materiálu či stavu prístroja.

 

„Tlačiareň Samsung ML-5510ND na nás urobila dojem v mnohých ohľadoch. Nielenže prešla naším dôkladným testom spoľahlivosti bez jediného zablokovania papiera, ale ponúkla aj vynikajúcu kvalitu a rýchlosť tlače,“ uviedla Marlene Orr, Senior Printer Analyst nezávislého testovacieho laboratória BLI. „Tlačiareň ML-5510ND v mnohých našich testoch produktivity dokonca dosiahla v porovnaní s konkurenčnými modelmi najvyššiu rýchlosť tlače,“ dodala Marlene Orr.


Tlačiarne Samsung ML-5510/6510 budú na slovenský trh uvedené v júni za orientačné maloobchodné ceny 1130 € a 1395 € s DPH.

Neprehliadnite: