Panasonic Lumix FS22 – dotyková elegancia v tenkom tele s optikou Leica

Tlačový servis  /  12. 05. 2011, 00:00

Túžite po malom a tenkom kompaktnom fotoaparáte, ktorý vďaka elegantnému štýlovému dizajnu obstojí aj ako svojrázny módny doplnok, pritom však ponúka bohatú funkčnú výbavu a kvalitné snímky?

 

Potom je nový Panasonic Lumix FS22 určený práve vám. Ak ste muž, získate v ňom dizajnovú „hračku“ s veľmi dobrou optikou a špičkovými parametrami. A ak ste žena, očarí vás elegantným vonkajškom a špeciálnymi funkciami ako sú napríklad líčenie už odfotených tvárí. Na každej fotografii urobenej FS22 totiž budete mať vďaka nej vy aj vaše kamarátky dokonalý make up!

Model FS22 je určený najmä mladým ľuďom, ktorí chcú mať okrem pohotového pomocníka vo vrecku, aj štýlový doplnok. Permanentná pripravenosť a štýl - to sú parametre, ktoré mladých ľudí zvyknutých na rýchle životné tempo, priťahujú. Tenké dizajnové telo s elegantne zaoblenými krivkami dotvára len spúšť, zoom a tlačidlo pre zapínanie. Celé ovládanie fotoaparátu zvládnete tiež na dotykovom paneli s uhlopriečkou 7,6 cm.

Jednoduché ovládanie

Rovnako ako všetky nové telefóny sú aj nové fotoaparáty prispôsobené na rýchle a jednoduché ovládanie dotykom prsta na dotykovom paneli. Tým sa okrem všedného nastavenia ovláda aj miesto ostrenia. Ak chcete mať na fotografii ostrú tvár svojho kamaráta, stačí sa jeho tváre na paneli dotknúť. Zvyšok fotoaparát zariadi sám – automaticky zaostrí a vyfotí objekt, ktorý ste si vybrali. Dotykový panel je vhodný aj na prehliadanie fotografií. Jeho uhlopriečka 7,6 cm umožňuje pohodlne prehliadať urobené fotografie či videozáznamy. Pri prehliadaní sa panelu len dotknete a ťahom do jednej alebo druhej strany sa presúvate vpred či naspäť urobenými fotografiami.

 

Štylista pre dámy

Dámy, ktoré nie sú s urobenou fotografiou stopercentne spokojné, uvítajú aj možnosť dolíčenia na fotografii. Stačí zvoliť režim líčenia a pár jednoduchými dotykmi si môžete prepudrovať nos či zvýrazniť líniu svojich pier. Nemusíte preto každú svoju fotku podrobiť starostlivej príprave. Stačí mať po ruke len Lumix FS22 a jeho režim „make-up“.

 

 

Video a sociálne siete

Pre vierohodnejšie zachytenie situácie môžete prepnúť do režimu videa, ktorý umožňuje robiť video záznamy vo vysokom rozlíšení. Ak potom chcete zdieľať fotografie či videá s vašimi priateľmi, stačí len pripojiť fotoaparát USB káblom k  počítaču a jednoducho uploadovať videá na server YouTube či fotografie na sociálny server Facebook.

 

Inteligentná Automatika

Ako všetky nové kompaktné modely radu Lumix ponúka aj FS22 prepracovaný systém inteligentnej automatiky iA, ktorý fotografovanie zjednodušuje aj pre menej skúsených užívateľov. Systém sa neustále vyvíja a ponúka nové a nové funkcie – teraz sa napríklad v režime inteligentného rozpoznania scény stačí na paneli dotknúť ľudskej tváre a fotoaparát okamžite aktivuje motívový program pre fotografovanie portrétov. Panasonic FS22 tak môžu naplno využiť aj úplní začiatočníci bez toho, aby museli prenikať do tajov fotografickej techniky.

 

Kvalita snímania

V štíhlom štýlovom tele (ešte tenšom než u predchádzajúcich modeloch radu) sa skrýva vynikajúci objektív renomovanej značky Leica. Objektiv DC Vario Elmar je vybavený štvornásobným optickým zoomom, jeho rozsah zodpovedá 28-112 mm pri klasickom fotoaparáte. Najkratšie ohnisko 28 mm ponúka širší uhol záberu, než je pri bežných kompaktných fotoaparátoch zvykom. Lumix FS22 teda ocenia milovníci rozsiahlych krajinárskych záberov, ale aj skupinových fotografií, snímok architektúry alebo reportáží. Veľký vplyv na kvalitu fotografií má aj snímač s rozlíšením 16 MPix a špičkový obrazový procesor Venus Engine VI.

 

Panasonic FS22 je skrátka určený všetkým záujemcom o elegantný tenký fotoaparát, ktorí okrem dizajnu a malých rozmerov túžia aj po vysokej fotografickej kvalite a možnosti natáčať videá. Fotoaparát bude k dispozícii od júna v  čiernej, a titánovej farbe za odporúčanú maloobchodnú cenu 179 €.

Neprehliadnite: