Po najkrajších telekomunikačných trasách Slovenska

Predseda  /  04. 08. 2003, 00:00

Aktualizácia - Telekomunikačný úrad reaguje! / Vážení turisti, vítame vás na exkurzii nazvanej "Po najkrajších telekomunikačných trasách Slovenska". Nachádzame sa v mestečku Hriňová na strednom Slovensku v panenskom kraji pod Poľanou, kde ruka človeka a civilizácia vytvorili ďalší div sveta. Mestečko s 8500 obyvateľmi je zvláštne tým, že každý používateľ telefónnej linky od Slovenských telekomunikácií má zavedený po stĺpoch vlastný kábel, aby nedochádzalo k vzájomnému vyrušovaniu sa účastníkov pri rozhovoroch...

Ďalej si môžete všimnúť atrakciu tohoto kraja, čarokrásnu spleť telefónnych káblov na zlomenom stĺpe, ktorý je bezpečnostne istený uviazaním o kolík zatlčený v zemi. Káble prevísajúce ponad cestu sú v maximálnej výške 3,2m nad cestou, čiže žiadny nákladný automobil s výškou 3,5m im nemôže ublížiť.

Prajeme vám príjemný kultúrny zážitok, veríme že domov si odnesiete plno čarokrásnych spomienok. Pre tých, ktorí nemajú možnosť absolvovať túto exkurziu, prinášame aspoň pár záberov.

---

Aktualizácia

Koncom minulého týždňa sme upozornili Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) na tento článok a úrad rýchlo zareagoval - podľa informácie od Romana Vavra, hovorcu TÚ SR, už dnes úrad skontroluje telekomunikačné vedenia v Hriňovej. O výsledkoch kontroly budeme informovaní.
 

V našej prehliadke dnes pokračujeme unikátnymi zábermi "terminálového ukončenia nepotrebného kábla"...

(pozn.editora - tieto zábery nafotil autor cez víkend (2.-3.8.2003) )




pre zväčšenie kliknite na obrázok

Slovenské telekomunikácie, a.s., sú lídrom v oblasti poskytovania
telekomunikačných služieb v Slovenskej republike. Poskytujú národné i
medzinárodné telefónne služby, široké portfólio dátových služieb,
zabezpečujú distribúciu a šírenie rozhlasového a televízneho signálu a
ponúkajú veľký rozsah služieb s pridanou hodnotou.
 
---
 
(pozn.editora - autora článku uvádzame z pochopiteľných dôvodov pod pseudonymom) 

Neprehliadnite: