LG Optimus 2X zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov

Tlačový servis  /  09. 05. 2011, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), ktorá je svetovým lídrom v mobilných komunikáciách, má zápis v Guinnessovej knihe rekordov. Postaral sa o neho smartfón LG P990 Optimus 2X.

 

Usain Bolt - ako najrýchlejší človek planéty, Bajkal - ako najhlbšie jazero na svete alebo LG Optimus 2X - ako prvý predávaný mobilný telefón s dvojjadrovým procesorom. Guinnessova kniha rekordov (Guinness World Records) zhromažďuje a zaznamenáva rekordy, ktoré vytvoril človek alebo príroda. Jedným z prírastkov je smartfón spoločnosti LG.


"Vždy musí byť niekto, kto ukáže smer. Kto urobí niečo najlepšie a ostatní ho nasledujú. Niekto, kto prvý vstúpi na mesiac, niekto kto prvý dobije severný pól. Niekto, kto ubehne 100 metrov za najkratší čas. Tieto výkony sú zaznamenávané agentúrou Guinness World Records. A sme radi, že náš úspešný smartphone LG P990 Optimus 2X má tiež svoj ​​zápis ako prvý dvojjadrový mobilný telefón," uviedol Martin Malý, tlačový hovorca spoločnosti LG Electronics CZ.


LG Optimus 2X nie je výnimočný len dvojjadrovým procesorom. Ide o technologicky unikátny smartfón, ktorý aj niekoľko mesiacov po svojom vydaní nemá konkurenciu. Je vybavený špičkovým 4" LCD displejom s rozlíšením 480 × 800 bodov a progresívnym operačným systémom Google Android. Optimus 2X sa orientuje aj na multimédiá. Zvláda natáčať video v plnom HD rozlíšení 1080p, súčasťou smartphonu je taktiež HDMI výstup pre okamžite pripojenie k televízoru.


Prvá Guinnessova kniha rekordov vyšla v roku 1954 v náklade tisíc kusov, zaznamenávajú sa rekordy vo všetkých ľudských odvetviach a aj rekordy z oblasti prírody.

Neprehliadnite: