Bezdrôtová revolúcia prichádza! Tlačte z mobilu na tlačiarňach Samsung prostredníctvom Wi-Fi alebo siete

Tlačový servis  /  06. 05. 2011, 00:00

Popredná svetová spoločnosť v oblasti spotrebnej elektroniky a informačných technológií Samsung Electronics Co. Ltd., predstavila mobilné tlačové riešenie, aplikáciu Samsung MobilePrint.

 

Aplikáciu je možné inštalovať na inteligentné telefóny a tablety s operačným systémom Android a iOS, vďaka čomu zákazníci získajú možnosť priameho pripojenia k bezdrôtovým tlačiarňam Samsung prostredníctvom siete Wi-Fi alebo sieťového pripojenia. Používatelia následne môžu tlačiť fotografie, súbory vo formáte PDF a obsah internetových stránok priamo zo svojich prístrojov. Toto riešenie tiež umožňuje veľmi rýchle skenovanie do mobilného telefónu.


„Samsung sa veľmi rýchlo po predstavení svojich cenovo dostupných a užívateľsky prívetivých výrobkov pre domáce i kancelárske použitie stal celosvetovo uznávanou značkou v oblasti tlačových riešení,“ uviedol Seongwoo Nam, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie IT Solutions spoločnosti Samsung Electronics. „Toto riešenie ponúka bezproblémové a pohodlné riešenie novej generácie, ktoré vychádza zo skúseností spoločnosti Samsung v oblasti spotrebnej elektroniky a konektivity. Mobilné telefóny používateľov sprevádzajú neustále, preto sme ich bežné funkcie posunuli do úplne nového sveta,“ dodal Seongwoo Nam.


Bezproblémové spojenie

Aplikácia Samsung MobilePrint pracuje s konektivitou prostredníctvom Wi-Fi alebo siete, pričom nie je nutné inštalovať žiadne ovládače, ani konfigurovať sieť. Aplikáciu je možné používať v inteligentných telefónoch a tabletoch s operačným systémom Android a zariadeniach so systémom iOS. Stiahnuť si ju je možné z príslušného obchodu s aplikáciami alebo z internetového trhoviska. Okamžite po jej stiahnutí môžu používatelia začať využívať konektivitu a tlač zo svojich zariadení. Pre väčšie pohodlie dokáže dokonca sama aplikácia rozpoznať tlačiarne Samsung v okolí prístroja.

 

Tlač na cestách

Aplikácia Samsung MobilePrint vnáša novú dimenziu do mobilného fotografovania. V zariadeniach so systémom iOS je možné fotografie tlačiť priamo z albumu daného zariadenia alebo dokonca priamo z fotoaparátu. Používatelia systému Android môžu z galérie svojho zariadenia naraz vytlačiť niekoľko obrázkov.

 

Ľuďom, ktorí pri práci veľa cestujú, umožňuje aplikácia Samsung MobilePrint na poslednú chvíľu tlačiť elektronické letenky a lístky alebo potvrdenia o lete, vďaka čomu ušetria cenný čas. Aplikácia tiež ponúka pohodlnú správu dokumentov a ponúka pre zariadenia so systémom iOS zdieľanie súborov. Používatelia systému Android môžu tlačiť súbory vo formáte PDF z SD karty svojho prístroja.


Skenovanie do mobilného telefónu

Aplikácia Samsung MobilePrint používateľom umožňuje prijímať a upravovať dokumenty naskenované na tlačiarňach Samsung. Dokument stačí na multifunkčnej tlačiarni Samsung len naskenovať a poslať ho na kompatibilné zariadenie, kde si ho možno rýchlo a ľahko prezrieť. Riešenie používateľom ponúka možnosť upraviť si kvalitu naskenovaného obrázku, zmeniť typ súboru alebo si vybrať medzi farebným a čiernobielym skenom.

Neprehliadnite: