Beta verzia redizajnovaných Topiek

Tlačový servis  /  05. 05. 2011, 00:00

Internetový portál Zoznam.sk prináša vynovenú verziu svojho spravodajského magazínu Topky.sk. Redizajn neprináša revolučné zmeny, ale odráža aktuálne preferencie a očakávania svojich čitateľov.

 

Nová verzia portálu zostala verná svojej pôvodnej farebnej kombinácii a okrem modernejšieho vzhľadu, sa zmeny dotkli hlavne navigácie. Marek Čonka, produktový manažér Topky.sk „K redizajnu bolo potrebné pristupovať opatrne, s ohľadom na preferencie používateľov, ktorí sú zvyknutí na pôvodný dizajn. Používatelia v ankete za najdôležitejšie požiadavky pri zmene vzhľadu definovali modernizáciu dizajnu, intuitívnejšiu navigáciu a orientáciu na stránke. Preto nemôžeme hovoriť o revolučných zmenách. Používatelia sa nemusia obávať toho, že sa na novej verzii nenájdu svoje obľúbené sekcie a informácie.“

Vertikálne menu sa podobne, ako pri redizajne iných magazínov z portfólia zoznam.sk (autoviny.sk, mojdom.sk) zmenilo na horizontálne. Menu tak používateľom dokáže ponúknuť prehľadnejšie usporiadanie informácií v hierarchickej štruktúre, pričom počet sekcií zostáva takmer rovnaký ako v pôvodnej verzii. Marek Čonka, produktový manažér Topky.sk: „ Portál tak pôsobí prehľadnejším dojmom. Pravý stĺpec sme vďaka úpravám rozšírili na štandardnejšiu 300 pix šírku, ktorá je ideálnejšia pre zobrazenie reklamného, sprievodného a doplňujúceho obsahu.“ Hlavné záložky v menu okrem sekcií venovaných spravodajstvu, odkazujú aj na obsahové magazíny.

 

Titulná stránka aj naďalej ponúka rovnaké umiestnenie článkov. Ľavý box je určený pre top správu vybranú z domáceho, zahraničného, športového spravodajstva alebo z diania zo sveta prominentov. Napravo sú umiestnené najaktuálnejšie informácie z domova, bulváru a športu. Pod hlavnými správami sa nachádzajú ďalšie boxy odkazujúce na články ostatných obsahových magazínov. Na top pozícii - na vrchu tretieho stĺpca, pribudol priečinok upozorňujúci na najčítanejšie články za posledný deň, až týždeň.


 

Pri detaile článku sú vďaka novému umiestneniu zdôraznené nástroje, ako napríklad galérie, možnosť diskutovať, hodnotiť či zdieľať článok na sociálnych sieťach. Súvisiace články sa po novom nachádzajú v novom servisnom stĺpci, podobne ako nástroje k článkom, napravo od hlavného textu. Nové galérie sa rovnako, ako v prípade ostatných redizajnovaných magazínov, stali súčasťou dizajnu Topky.sk.

 

Inovácie sa týkajú aj administratívneho rozhrania, ktoré Zoznam pripravil na mieru nových Topiek. Nové CMS poskytuje širšie spektrum možností, ktoré poskytujú oveľa pružnejšie uplatňovanie zmien a modulácií na stráke.
 

Neprehliadnite: