Poznáme mená najlepších mladých účtovníkov roku 2011

Tlačový servis  /  02. 05. 2011, 00:00

28. apríla 2011 sa v Žiline úspešne skončilo celoštátne kolo už štrnásteho ročníka súťaže Mladý účtovník, ktorého sa zúčastnilo 16 najlepších študentov z celého Slovenska. Do olympiády sa v roku 2011 zapojilo 70 škôl a viac ako 2000 študentov, z ktorých sa najlepším mladým účtovníkom stal študent Ján Balaj z Trenčína.

Najväčšiu slovenskú súťaž v účtovníctve pre študentov pripravila aj tento rok Slovenská komora certifikovaných účtovníkov (SKCú) v spolupráci so spoločnosťou KROS a.s.

Celoštátneho kola na pôde Strednej odbornej školy v Žiline sa zúčastnilo 16 najlepších študentov účtovníctva na stredných školách po celom Slovensku.

Víťazom olympiády Mladý účtovník v roku 2011 sa stal Ján Balaj, ktorý je študentom Obchodnej akadémie M. Hodžu v Trenčíne. Za prvé miesto v súťaži, na ktorú ho zodpovedne pripravovala Ing. Danka Pavlovičová, získal finančnú odmenu 333 €.

Na druhom mieste sa umiestnila a notebook získala Potengová Monika z Obchodnej akadémie v Senici. Na treťom mieste sa fotoaparátu potešila Lenka Briestenská z Obchodnej akadémie v Ilave.

Finančnou odmenou 333 € a elektronikou boli odmenení aj pedagógovia, ktorí pripravovali na súťaž troch najlepších mladých účtovníkov. Ani študenti na 4. - 16. mieste neobišli naprázdno, získali totiž za postup do celoštátneho kola finančnú odmenu 33 €.

Každoročne sa do súťaže v školských kolách zapojí viac ako 2 000 študentov. V tomto ročníku sa troch regionálnych kôl zúčastnilo 70 škôl, z toho 137 študentov, čo svedčí o vysokej a stabilnej obľúbenosti olympiády medzi pedagógmi aj študentmi.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť v mladých ľuďoch záujem o účtovníctvo, ukázať im, ako v praxi vyzerá účtovná uzávierka firmy. Účastníci regionálnych a celoštátnych kôl cieľ splnili a ukázali, že zvládnu riešiť zložité účtovné prípady a že majú dostatok vedomostí a znalostí na to, aby sa mohli po ukončení školy plnohodnotne zapojiť do pracovného procesu. Pozitívom tejto súťaže je, že každý rok je vidieť stále väčší záujem študentov, ktorí zložité zadanie príkladu zvládajú riešiť v rekordnom čase a ukazujú tak, že na veľkom počte škôl je výučba účtovníctva na vysokej úrovni aj napriek sťaženým podmienkam.

Veľká vďaka patrí nielen všetkým zúčastneným študentom, ktorí sa poctivo pripravovali, ale aj pedagógom, ktorí sa študentom venovali veľakrát aj mimo vyučovania hodín účtovníctva.

Neprehliadnite: