DIGITAL+ SPÚŠŤA NA SATELITE ASTRA SVOJ 3D DEMO KANÁL

Tlačový servis  /  28. 04. 2011, 00:00

SES ASTRA, súčasť skupiny SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG), včera oznámila, že španielsky operátor Digital+ spustil na satelite ASTRA vlastný 3D demo kanál. Nový demo kanál s názvom Canal+ 3D Demo je vysielaný na orbitálnej pozícii ASTRA 23,5 stupňa východne a je voľne dostupný na celom území Európy.

 

Operátor Digital+ je priekopníkom 3D vysielania v Španielsku a svoj 3D kanál spustil najmä pre predajcov spotrebnej elektroniky za účelom promovania 3D vysielania v mieste predaja. Tento kanál bude poskytovať kvalitný 3D obsah so zameraním sa najmä na ukážky z filmov a koncertov. Vysielať bude počas dňa.

 

Spustením programu Canal+ 3D Demo spoločnosť SES ASTRA opäť potvrdzuje svoje trhové prvenstvo v uvádzaní 3D televízie na televízny trh. Tento satelitný operátor do dnešného dňa vysiela šesť komerčných 3D kanálov poskytovaných poprednými európskymi vysielateľmi a televíznymi operátormi vrátane britského BSkyB, francúzskeho Canal+, nemeckého Sky, škandinávskeho Viasat ako aj Brava 3D a Penthouse 3D vysielaných pre celoeurópske publikum. Okrem toho SES ASTRA prevádzkuje aj vlastný 3D demo kanál, ktorým sa celkový počet 3D kanálov, vrátane komerčných a demo kanálov, zvyšuje na osem.

 

Ferdinand Kayser, prezident a CEO spoločnosti SES ASTRA, povedal: „Sme veľmi hrdí, že Digital+ spustil svoj 3D demo kanál práve na satelite ASTRA. Z pozície obchodného partnera a poskytovateľa technických služieb neustále hľadáme nové spôsoby poskytovania inovatívnych služieb, akou 3D televízia nepochybne je. Skutočnosť, že si vedúci španielsky operátor platenej televízie vybral práve spoločnosť SES ASTRA, dokazuje, že sme si už vďaka našej technickej odbornosti a know-how získali dôveru európskych vysielateľov. Vzhľadom na rýchly rozmach 3D kanálov a rastúca predajnosť 3D televízorov, veríme, že 3D sa čoskoro udomácni v domácnostiach ako prémiová televízna služba.“

Neprehliadnite: