Spoločnosti SAP rastú tržby za softvér

Tlačový servis  /  28. 04. 2011, 00:00

Spoločnosť SAP dnes oznámila predbežné hospodárske výsledky za prvý štvrťrok roku 2011.

 

Zaznamenala 26-percentý rast tržieb za softvér podľa medzinárodných štandardov finančného vykazovania (IFRS), čo je zdvojnásobenie rastu v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. SAP taktiež dosiahol zvýšenie tržieb za služby súvisiace so softvérom o 20 percent. Dvojciferný kladný výsledok tak zaznamenal už v piatom kvartáli za sebou.

Za prvé tri mesiace tohto roka dosiahli tržby spoločnosti SAP za softvér a súvisiace služby viac ako 2,3 miliardy eur (v roku 2010 to bolo 1,947 miliardy eur). Tržby za samotný softvér dosiahli 583 milióna eur (v roku 2010 boli vo výške 468 miliónov eur).

"Sme radi, že už piaty štvrťrok dosahujeme dvojciferný rast tržiab v tejto oblasti," povedal Werner Brandt, finančný riaditeľ spoločnosti SAP s tým, že to vytvára dobrý predpoklad na ďalší rast ziskov v tomto roku. “SAP stratégia rastu prostredníctvom inovácií sa jednoznačne vypláca,” doplnil ho Jim Hagemann Snabe, Co-CEO spoločnosti.

V tomto roku očakáva SAP nárast tržieb za softvér a súvisiace služby o 10 až 14 percent (vlani dosiahli 9,87 miliardy eur).

Neprehliadnite: